Magyarország

2008.05.26. 12:40

Ájulásig verték, majd vízbe dobták osztálytársai a kaposvári gimnazistát

<p>Beismerték osztálytársai, hogy ők végeztek a 17 éves kaposvári gimnazistával, akinek a holttestét pénteken találták meg egy tóban. A két fiú azóta már előzetes letartóztatásban van.</p>

Mint kiderült, kővel és botokkal addig verték osztálytársukat amíg elájult, utána pedig bedobták a vízbe. A diákok azt állítják, hogy megbánták tettüket.

Korábban jó barátok voltak, idén tavasszal azonban megromlott között a viszony - így indokolta a rendőröknek a két 17 éves kaposvári gimnazista, hogy megölték a napokban egyik osztálytársukat.

Vallomásukban részletesen elmesélték, hogy a történelemért rajongó fiút kicsalták a Kapos melletti tóhoz azzal az ürüggyel, hogy megmutatják az ott talált II. világháborús fegyvert.

A tóparton azonban botokkal és kövekkel 14-szer fejbe verték, miután pedig áldozatuk elájult, a vízbe dobták. A halálát így a fulladás okozta - számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Sovány István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese.

A fiú eltűnését szülei bejelentették a rendőrségen, így megkezdődött a keresése. Holttestét pénteken találták meg osztálytársai, az egyik "megtaláló" éppen az egyik gyilkosa volt. Ő először rokkantnyugdíjazás alatt álló rendőr apját értesítette.

A rendőrök még aznap meghallgattak mindenkit az osztályból, ám ellentmondó vallomásaik miatt estére már el is fogták a két feltételezett gyilkost. Jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak, ha bebizonyosodik tettük, akár 15 évet is kaphatnak.

A fiúk a részletes beismerő és feltáró vallomásuk mellett azt is elmondták, hogy megbánták tettüket.

  • Mégsem az ülepítőben találtak a fiúra?
  • Holttest a vízben: lehet, hogy a tiszabecsi lányt találták meg
  • Cserbenhagyásos gázolás Pécsett
  • Halálos baleset a 35- ösön Halálos baleset Tiszaújvárosban 2008.05.26.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!