Magyarország

2008.05.12. 09:49

Fiának hitte az ablakon kizuhanó tolvajt Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Szombatra virradó éjszaka egy nyíregyházi lakás nyitott ajtaján surrant be egy 14 éves fiú. A zajra felébredő házigazda azt gondolta, a saját gyermeke jött haza.</p>

Bement a szobájába, mire a fiú kimászott a negyedik emeleti ablakon. A férfi azt hitte, hogy ki akar ugrani, megpróbálta visszahúzni, de a kamasz kizuhant a járdára.

A 49 éves apa a súlyosan sérült fiú mellett maradt a mentőben és a kórházban is. Csak akkor vette észre, hogy nem az ő gyerekét tolják ki a műtőből, amikor meglátta vállán a tetoválásait. A rendőrök kérdésére azt mondta, hogy a lakásban és a ház előtt sötét volt, alig látta a fiú arcát, aki ráadásul nagyon hasonlított is gyermekére.

Az ablakon kizuhanó helybeli fiatalnál megtalálták a lakásból származó négy karórát és egy mobiltelefont. A Nyíregyházi Rendőrkapitányságlopás megalapozott gyanújával indított eljárást, a kamaszt egyelőre nem lehetett kihallgatni.

Fülöp Gergely rendőr főhadnagy
szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!