Magyarország

2008.05.29. 14:41

A Reguly iskolák randevúztak Zircen

<p>Baktalórántháza, Zirc - A találkozó első részében az iskolák bemutatták egymásnak intézményüket, az ott folyó oktató-nevelő munkát, majd kulturális műsor következett, ahol az intézmény művészeti csoportjai adtak színvonalas produkciót.</p>

Kedves meghívás érkezett Illés Ferenc múzeumigazgatótól, a Reguly Emlékbizottság elnökétől a közelmúltban a baktalóránházi Reguly Antal Általános Iskola pedagógusai, tanulói számára.

A Reguly Antalról elnevezett iskolák zirci országos találkozójára szólt az invitálás. A találkozón, amelyet Zirc város önkormányzata is támogatott és jelenlétével Zirc város polgármestere is megtisztelt, öt intézmény vett részt: jöttek diákok Szombathelyről, Székesfehérvárról, Baktalórántházáról, valamint Zirc két iskolájából. A 41 fős baktalórántházi küldöttség megtapasztalhatta a zirci vendégszeretetet. A szálláshely gyönyörű környezetben a több mint 600 fafajt és cserjét magába foglaló arborétum mellett a cisztercita apátság területén kialakított korszerű ifjúsági szálláshelyen volt. A találkozó első részében az iskolák bemutatták egymásnak intézményüket, az ott folyó oktató-nevelő munkát, majd kulturális műsor következett, ahol az intézmény művészeti csoportjai adtak színvonalas műsort.

A regulyos diákok tiszteletüket tették Reguly Antal szülőházánál és Reguly Antal szobránál is, mindkét helyen koszorúzásra is sor került. A nap további részében pedig Illés Ferenc múzeumigazgató, szakavatott, lelkes idegenvezetésével Zirc nevezetességeivel is megismerkedhettek a résztvevők: a kéttagú barokk templommal, a 60 ezer kötetes – köztük számos kuriózumot is magában rejtő – Reguly Műemlékkönyvtárral, a Bakony élővilágát, színesen, érdekesen, látványosan bemutató Természettudományi Múzeummal és természetesen a Reguly Múzeummal és Népművészeti Alkotóházzal.

A jól sikerült rendezvényt követően a résztvevők megállapodtak abban, hogy szeretnének ebből hagyományt teremteni és váltakozó helyszínnel az elkövetkezendő években is megrendezni ezt a találkozót. A baktalórántházi diákok és pedagógusok köszönetüket fejezik ki a baktalórántházi önkormányzatának, hogy lehetővé tette e nagyszerű rendezvényen való részvételt – tájékoztatta lapunkat Botos Attiláné igazgató.

- M. Magyar László -


A baktalórántházi diákok koszorút helyeznek el Reguly
Antal szobránál

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!