Magyarország

2008.04.05. 08:01

Postánkból: Józsi bácsi csodalámpája

Címkék#tartozás

<p>Mindez történt 2007. március 3-án és csak most, ez év március 21-én derült ki, amikor a Józsi bácsinál megjelentek a végrehajtók, hogy 385 000 forint tartozását március 26-ig rendezze.</p>

Szomorú, hogy ebben a zaklatott világunkban, annyira nem számít semmi. Nincs, ami visszariasztana egyeseket némi anyagi nyerségtől. Különösen a „rafináltul megfogalmazott” szerződéses vásárlásoknál kell vigyázni. Erre hívta fel olvasónk a figyelmet:

Történetünket azért írom le, hogy az idős embereket ne lehessen becsapni olyan könnyen, mint szegény Józsi bácsit. Az egyik szervező a 78 éve férfit rávette, hogy vegyen meg gyógylámpát, ami majd segít a betegségében. Ő alá is írta a hitelkérelmet, amiről úgy tudta, hogy a lámpa megrendelő lapja.

Mindez történt 2007. március 3-án és csak most, ez év március 21-én derült ki, amikor a Józsi bácsinál megjelentek a végrehajtók, hogy 385 000 forint tartozását március 26-ig rendezze.

Időközben megtudtuk, hogy ilyen idős ember hitelt sem kaphat. A szervező mégis elintézte (szerintem a bank üzletszabályzatát kijátszva) adóságba hajszolta az idős embert. A csodalámpát és persze a szerződést Józsi bácsi azóta sem látta. A kérdéseim, amire a mai napig nem kaptam választ: a szervező, miért nem a saját bankjánál (ahol dolgozik) intézte a hitelt? Miért a saját címét adta meg a banknál értékesítési címként? Miért nem láthatjuk a hitelszerződést?

- Molnár József és gyermekei, Laskod -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!