Magyarország

2008.04.07. 13:14

MÁV: "Ez a munkabeszüntetés is kifulladt"

<p>Budapest - Az április 7-i tízórás sztrájkban a MÁV közleménye szerint kevesebben sztrájkoltak, mint a korábbi munkabeszüntetések alkalmával: több vonat közlekedett és többen vették fel munkát. A vasúttársaság ezt úgy értékelte: "a munkabeszüntetés kifulladt", mert a dolgozók többsége az utas-központú, felelős magatartást követte.<BR /></p>

Jóval többen voltak azok a vasutasok, akik a munkát választották, vagyis azt szerették volna, hogy az utasok érdekében közlekedjenek a vonatok - olvasható a MÁV hétfői közleményében.

A vasúttársaság adatai alapján a pályavasút területén 2808 munkára vezényelt dolgozó közül 2713-an megjelentek a munkahelyükön, közülük 45-en sztrájkoltak, 2668 munkatárs vette fel a munkát a nappalos műszakban. Ez azt jelenti, hogy a forgalomirányítók 98 százaléka dolgozott a sztrájk ideje alatt.

A MÁV START Zrt.-nél 2012-en voltak a munkahelyükön, 286-an sztrájkoltak, és 1726-en dolgoztak a munkabeszüntetés alatt, vagyis a személyszállító társaságnál a munkatársak 85,7 százaléka vette fel a munkát.

A MÁV szerint ez a munkabeszüntetés kifulladt. A VDSzSz tízórányi sztrájkja alatt az 1164 vonatból 722 közlekedett, a vonatok 62 százaléka járt. Ez idő alatt 196 tehervonat közlekedett - derül ki a közleményből..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!