Magyarország

2008.04.22. 17:12

Javult Grosics Gyula állapota

<p>Lassan, de javul Grosics Gyula állapota, ha minden jól megy, egy héten belül hazamehet - mondta a Független Hírügynökségnek Pénzes István, az Aranycsapat legendás kapusának kezelőorvosa kedden délután. <BR /></p>

Grosics Gyulát hétfő délelőtt vitte be a fővárosi Kútvölgyi kórházba felesége, miután a 82 éves sportember tüdejében légmell keletkezett és csak nehezen kapott levegőt. A kezelésnek köszönhetően Grosics Gyula már jobban van, tud enni és üldögélni - mondta Pénzes professzor.

Grosics Gyulát hasonló problémákkal január végén egyszer már kórházba kellett szállítani. Ekkor életmentő műtétet hajtottak végre rajta, mert kilyukadt tüdeje. A legendás kapus néhány héten belül jobban lett, így kiengedhették a kórházból.

Még a kórházban gesztust gyakorolt a Ferencváros, és hivatalosan is leigazolta az egykori kapust, akit 46 évvel korábban a politika akadályozott meg abban, hogy a zöld-fehérekhez csatlakozzon. Grosics a meghiúsult szerződés miatt akkor visszavonult az aktív labdarúgástól.

Március végén a Ferencváros barátságos mérkőzést játszott a Sheffield United ellen. Az angol Kevin McCabe érdekeltségi körébe tartozó két csapat találkozójának első percében a legendás Grosics Gyula állt a Fradi kapujában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!