Magyarország

2008.03.12. 06:25

Postánkból: Nincs krízis helyzet Magyarországon

<p>A baj a szabályozatlan „demokratikusnak” mondott megnyilvánulásokból, a felelőtlen fenyegetésekből, a sok „majd ez lesz, meg az”-ból adódik. Viselkedjünk már egyszer érett felnőtt emberek módjára! - írta olvasónk.</p>

Ami van, az a demokratikus szavazás velejárója. Sem több, sem kevesebb. Mindkét fél igyekszik igazáról meggyőzni a másikat, az állampolgárokat, akik érzésük és legjobb tudásuk szerint szavaztak.

A baj a szabályozatlan „demokratikusnak” mondott megnyilvánulásokból, a felelőtlen fenyegetésekből, a sok „majd ez lesz, meg az”-ból adódik. Viselkedjünk már egyszer érett felnőtt emberek módjára! Megtévesztő még a jelzőkkel való dobálózás, azonosítás.

Ma sem jobb-, sem baloldal nem létezik a parlamenti pártok között, ötvözetekről beszélhetünk csupán. A gond az, hogy a két kormányzati tényező (kormánypárt és ellenzék) a „kákán is a csomót keresi”, nem enged vélt, vagy valós igazából. Pedig azt ők is tudják, hogy az utolsó szó a választó állampolgároké volt, lesz!

A másik sarkalatos probléma az, hogy szinte minden pártnak egyben igaza is van, de a megbeszélés, egyeztetés helyett, vég nélkül civakodnak. Nálunk akkor lesz rend, ha azt a sok kis féligazságot közös nevezőre hozzák, és egy merőben új társadalmi szerződést kötnek egymással, és a választópolgárokkal!
E. Nagy István

Kapcsolódó cikkek:

Nincs semmi sem ingyen!
A három igenes népszavazás ellenzői egyik hangsúlyos érve volt, hogy nincsen ingyen ebéd, nincs semmi ingyen. Vedd tudomásul „nép”, hogy mindennek ára van!

Szegény ember vízzel főz!
Milyen jó lenne, ha az országot is különböző fantáziával megáldott, tanult emberek vezetnék, hogy megszűnne a szegénység.

A tandíj a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről tárgyal a parlament
Együttesen kezdte el tárgyalni a parlament kedden a kormánypártok és a Fidesz javaslatát a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése kapcsán szükséges változatatásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!