Magyarország

2008.03.16. 17:15

Ingyenes érettségi feladatsorok, rendelésre

<p>A próbaérettségik tapasztalatai alapján összeállított feladatsorokkal segíti a végzős középiskolások felkészülését a Felvételi Információs Szolgálat.</p>

Az írásbeli vizsgákhoz jó gyakorlást biztosítanak a kérdéssorok, elemzések, amelyeket rendelésre ingyen küldenek el az érdeklődőknek.

Már csak néhány hónap, és elérkezik az idei érettségi vizsgák ideje. A végzős középiskolások ilyenkor már a felkészüléssel töltik az idejük nagy részét. Ehhez nyújt segítséget a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) és a konyvonline.hu közös kezdeményezése.

próbaérettségik tapasztalatai alapján minta feladatsorokat állítottak össze, amelyekkel a fiatalok felmérhetik a tudásukat és gyakorolhatnak az írásbeli vizsgákra. A feladatokat a kétszintű érettségi követelményei alapján állították össze és a középiskolai tankönyvszerzők lektorálták - mondta a Független Hírügynökségnek Oroszlán Éva, a FISZ vezetője.

A diákok egy-egy tantárgyból kérhetik a próbaérettségi feladatsort és hozzá tartozó megoldási útmutatót teljesen ingyen. Akiknek egy-egy kötelező olvasmány vagy verselemzés hiányzik a kidolgozott tételsorukból, azoknak is lehetőségük van ezeket kiválasztani egy listáról.

A feladatsorokat és az elemzéseket április 15-ig lehet kérni e-mailben a [email protected] címre küldött levéllel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!