Magyarország

2008.02.25. 06:08

Résztulajdonos leszek

<p>Levélírónk Gyurcsány évértékelője után azon gondolkodik, hogy állami vállalatok részvényéből vásárol.</p>

Itt az ideje, hogy gyártulajdonos legyek! – írja levelében Takács Mátyás nyíregyházi olvasónk, majd így folytatja: Nagyon örültem Gyurcsány Ferenc évértékelőjén elhangzott bejelentésnek.

Kétkezi munkás vagyok, megettem már a kenyerem felét, de nemhogy vagyont, még egy kisebb összeget sem tudtam eddig összegyűjetni. Már előre szégyellem magam a gyermekeim előtt, mit hagyok rájuk örökségként. Persze az emberséget, a munkaszeretetet, az őszínteséget, a kitartást (ne vegye senki sem szerénytelenségnek) örökül hagyom rájuk.

Csak ezért egyelőre nem adnak még semmit sem a piacon. Nos, itt van a nagy alkalom, résztulajdont vehetek én is. A hírek szerint elérhető áron, hitelre is vásárolható. Már rakom is félre a forintokat, mert eltökéltem, amint lehet, gyár(rész)tulajdonos akarok lenni.

Egyetértenek levélírónkkal? Osztják a nézetét, vagy éppen ellenkezőleg. Kérjük, írják meg véleményüket!

A Szonda Ipsos a napokban egy felmérést készített a kérdésről. Eszerint a válaszadók 27 százaléka szívesen venne kedvezményesen részvényt állami vállalatokban, hat százalékuk a feltételektől teszi ezt függővé. Számokra átváltva ez annyit jelent, legalább kétmillió felnőtt gondolkodik résztulajdon vásárláson. A felmérés szerint főleg fiatalok, középkorúak és magasabb iskolai végzettségűek lennének tulajdonosok.

Kapcsolódó cikkek:

Gyurcsány meghirdette az Új Tulajdonosi Programot
Munka, tudás és tulajdon. Ez a három pillére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn meghirdetett új politikájának, melynek célja a polgárosodás erősítése.

Töltse le Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét!
Évértékelő beszédet mondott a parlamentben Gyurcsány Ferenc kormányfő. A szöveg teljes terjedelemben elolvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!