Magyarország

2008.01.03. 08:25

Nagy indulás a Hősök terén

<p>A budapesti Hősök teréről indul a Dakar-rali két év múlva, az erről szóló előszerződést még decemberben írták alá Párizsban - tudta meg a Népszabadság.</p>

Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kormány garanciát vállalt a több mint 500 millió forintos licencdíjra, már csak a technikai részletek megszervezése van hátra. A tervek szerint Budapesten a jelképes rajt lesz, az időmérő szakaszt ezután a Veszprém melletti katonai lőtéren rendezik meg, majd a mezőny a Balaton-felvidékről indul.

Egy tanulmány szerint Magyarországnak előnyös a befektetés, hiszen a versenyt indító város neve megjelenik a futam nevében. A legkedvezőbb forgatókönyv szerint a bevételek meghaladhatják az egymilliárd forintot, de legalább 780 millió folyhat be. A legkedvezőtlenebb esetben a kormánynak kell 226 millióval kipótolnia a költségvetést, ám szinte mindenki úgy véli: a legrosszabb esetben is nullszaldóval zárhat a 2010-es program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!