Magyarország

2008.01.02. 06:17

Az átlagosnál több baleset az utakon

<p>Hetven eseményhez riasztották a tűzoltókat a havazás miatt az elmúlt 24 órában. sok esetben árokba csúszott autókon segítettek, de fakivágásokhoz is ki kellett vonulniuk. A balesetekben összesen 29-en sérültek meg, nagy részük könnyebben.</p>

Budapesten a főútvonalakat járhatók

A csaknem egy napig tartó hazavás miatt 80 munkagéppel takarított a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kedd éjszaka. A főutakat megtisztították, és a mellékvonalak tisztítását is megkezdték. A tömegközlekedés hajnalban rendben elindult. A fővárosban kedden éjfél körül megszűnt a csaknem huszonnégy órája tartó havazás.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 80 munkagéppel és 241 hómunkással takarította és síkosságmentesítette a fő- és tömegközlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat, járdákat, lépcsőket, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai központokhoz, egészségügyi intézményekhez vezető mellékútvonalakat - tájékoztatott szerdai közleményében a társaság. A főutak megtisztításával kedd éjjel végeztek.

Néhány helyen már a mellékútvonalak takarítását is megkezdték, a hajnali órákban azonban a szórójárművek ellenőrzésre visszatértek a főútvonalakra. A tömegközlekedés fennakadás nélkül elindult. A nappali műszakban a mellékútvonalakon folytatják a hóeltakarítást és síkosságmentesítést. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a téli időjárás miatt hómunkásokat vesz fel délelőtti műszakra 6 órától 14 óráig tartó munkavégzésre. A nyolcórai munkáért 2800 forint nettó bért fizet a társaság.

Kapcsolódó cikkek

  • Halálos baleset az M7-esen, Fejér megyében
  • Halálos pénzszállító baleset Békésben
  •  

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!