Magyarország

2007.12.13. 08:26

Ismét lélegeztetőgépen a múlt pénteken újraélesztett kislány

<p>Ismét géppel lélegeztetik azt a kétéves kislányt, akit még múlt pénteken két szabadnapos mentős élesztett újra Budapesten, miután megállt a szíve.</p>

Mivel a gyermeket szerdán nem sikerült levenni a gépekről, így tovább halasztódnak azok a vizsgálatok, amelyekből kiderülhet, miért állt meg a gyermek szíve.

Közben a szolgálaton kívüli mentősök dicséretet és pénzjutalmat kaptak.

A kétéves kislányt szerdán kora délután megpróbálták levenni a gépekről, a gyermek szervezete azonban nem bírta a terhelést és nem tudott önállóan lélegezni- mondta Harmat György.

A helyzet tehát "kicsit rosszabb", mint korábban - fogalmazott a főigazgató.
Harmat György elmondta, hogy a következő órákban ismét megpróbálják a kislányt levenni a gépekről. Csak ezután kezdődhetnek meg a vizsgálatok a kardiológiai  intézetben, ahol kiderülhet, pontosan mi okozta a gyermek szívének leállását.

A kétéves kislány múlt pénteken este, fürdetés közben lett rosszul Budán. A legközelebbi, Alkotás  úti mentőállomáson éppen nem volt szabad kocsi, így a mentős diszpécser Pestről indított autókat.

Közben telefonált a közeli mentőállomásra is, ahol éppen volt két szolgálaton kívüli mentős. Egyikük már befejezte aznapra a munkát, társa pedig még nem állt szolgálatba.

Siklósi Gábor, az egyik mentős a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: amint meghallották, mi történt, egyből felültek a motorjára és elindultak mindenféle felszerelés nélkül a kislányhoz. Megkezdték az újraélesztést, ami sikerült is, mire megérkezett az első rohamkocsi a helyszínre.

A két mentős szerdán dicséretet és pénzjutalmat kapott.

Kapcsolódó anyagok:

  • Sikeresen lekapcsolaták a gépekről az újraélesztett kislányt
  • Szabadnapos mentősök mentették meg egy kislány életét
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!