Magyarország

2007.12.03. 06:15

Frakcióvezetőt és -helyettest választanak ma az SZDSZ-ben

<p>Teljes tisztújítás lesz hétfőn az SZDSZ frakcióülésén, mivel Eörsi Mátyás frakcióvezető mellett Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes is lemondott tisztségéről.</p>

Eörsi Mátyás még korábban megállapodott a szabad  demokraták elnökével arról, hogy átadja neki a parlamentben a liberális képviselőcsoport vezetését, amikor Kóka János lemond a gazdasági miniszteri posztról. A frakcióvezető mellett helyettese is lemondott tisztségéről. Gusztos Péter szerint frakcióvezető-váltáskor úgy praktikus és úgy illik, ha helyettese is lemond, és teljes lesz a tisztújítás.

Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja hétfőn dönt az új frakcióvezetőről és helyetteséről, a Független Hírügynökség információi szerint azonban nagy meglepetések nem várhatóak. Kóka János még nyáron, amikor bejelentette, hogy év végével távozik a Gazdasági és Közlekedési  Minisztérium éléről, jelezte, hogy átveszi a frakció vezetését, és úgy tudni: ezt a többség támogatni is fogja.

Utódja, Kákosy Csaba hétfőn teszi le a miniszteri esküt a parlamentben, és ezzel átveszi a gazdasági tárca vezetését Kóka Jánostól. A frakcióvezető-helyettesi posztra ismét Gusztos Pétert választhatják meg a liberálisok. Úgy tudni ugyanis, hogy Eörsi Mátyás után és Kóka János is támogatja őt.

Kapcsolódó cikkek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!