Magyarország

2007.12.17. 22:44

Fidesz: Új korszak következik

<p>Új korszak következik a Fidesz szerint az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat hétfői elfogadása után.</p>

A legnagyobb ellenzéki párt szerint azonban semmi nem lesz jobb a változtatások után.

Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője egy hétfő esti sajtótájékoztatón azt mondta: elképesztőnek tartják azt, hogy az Országgyűlés olyan törvényt fogadott el, ami 123 helyen ad lehetőséget arra, hogy ismeretlen tartalmú végrehajtási határozatot hozzon a kormány.

A Fidesz szerint ugyanakkor a népszavazási kezdeményezésekről szóló határozat elfogadásával elérhető közelségbe került a referendum, ami kora tavasszal megtartható lesz. Navrcsics Tibor szerint azért fontos, hogy az emberek véleményt mondhassanak a tandíj, vizitdíj és kórházi napidíj ügyében, mert 2006 tavaszán a valós információk elhallgatásával elvették a valódi választás lehetőségét az emberektől.

Az ombudsman választás kapcsán a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a Fidesz frakcióban az a döntés született, hogy mindkét jelöltet támogatni fogják. Ez szerinte Péterfalvi Attila esetében működött, Nagy Boldizsárnál viszont "szemmel láthatóan" nem, mert a jelölt kevesebb szavazatot kapott, mint ahányan a frakcióban ülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!