Magyarország

2007.12.13. 08:04

Börtönben várják a folytatást Papp Edináék

<p>A szabadkai bíróság szerdán harminc nappal meghosszabbította Mehmet Karcsi édesanyjának és az asszony férjének előzetes letartóztatását, ugyanakkor a tanács nem fogadta el az óvadékot sem, amit szabadlábra helyezésükért kínáltak fel.</p>

A döntést jelentősen befolyásolta, hogy a bíróság szerint a szegedi házaspár szabadlábra helyezése után valószínűleg mindent megtenne, hogy átjusson Magyarországra. A két ország között nincs olyan megállapodás, amely szerint saját polgáraikat átadnák a másiknak, az ellenük indult büntetőper lefolytatására.

Ráadásul az asszony a tettenérésükkor már megpróbált megszökni - mondta a lapnak Szabadkai  Kerületi  Bíróság szóvivője, Jelena Bogovac. Mehmet Karcsi édesanyját és az asszony férjét november 13-án vették őrizetbe Szerbiában, a horgosi határátkelőhelyen. Extasy-tablettát és amfetamint találtak az autójukban. Az egy hónapja tartó büntetőügynek rajtuk kívül nincs más gyanúsítottja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!