Magyarország

2007.11.23. 12:49

Most épen móresre tanítanának a pedagógusok

<p>Ha a kormány nem enged, akkor ugyanis a pedagógusok is folytatják a tiltakozást.</p>

A jelenlegi adatok szerint országosan körülbelül 250 közoktatási  intézményben több mint 7600 dolgozó nem vette fel a munkát több órára szerdán. A Pedagógusok  Demokratikus  Szakszervezetének (PDSZ) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: ha a kormány nem vonja vissza az egészségbiztosítási- és a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló tervezetét, csatlakoznak a LIGA további akcióihoz.

A PDSZ szerint a szerdai sztrájk sikeres volt, eredményesség azonban a kormány magatartásától függ. Az érdekvédők továbbra is azt akarják, hogy a kabinet vonja vissza a több-biztosítós egészségbiztosítási  rendszerről és a nyugdíj-megállapítás szabályainak megváltoztatásáról szóló törvényjavaslatát. Nincs ok a szakszervezet magatartásának megváltoztatására, ha a kormány nem változtat saját magatartásán - fogalmazott Kerpen Gábor.

Ezt azt jelenti, hogy a pedagógusok - tagszervezetként - csatlakoznak minden további akcióhoz, amelyet az említett átalakítások ellen szervez a LIGA Szakszervezetek. A szerdai, több ágazatot érintő országos sztrájkban - a jelenlegi adatok szerint - körülbelül 250 közoktatási intézményben több mint 7600 dolgozó nem vette fel a munkát több órára - közölte a PDSZ elnöke. Az esetek 15 százalékában 6 órás volt a munkabeszüntetés.

Legtöbben Pest megyében nem vették fel a munkát, De Budapesten és Baranya megyében is kiemelkedő volt a sztrájkolók aránya - tette hozzá. Kerpen Gábor azt is bejelentette, hogy a szakszervezet csatlakozott a Magyar  Nevelők  és  Tanárok Egyesületének (MANTE) és az Élőláncnak a kistelepülések iskoláinak védelmére hirdetett akciójához.

Kapcsolódó cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!