Magyarország

2007.11.03. 08:35

Ismét eltűnt Antall József pestújhelyi szobra

<p>Megint ellopták Antall József szobrát a főváros 15. kerületéből, a pestújhelyi térről. A volt miniszterelnök bronz emlékművét feltehetően pénteken rongálták meg... <A href="http://www.boon.hu/hirek/orszagos/cikk/mar-igenyelheto-a-jovo-evi-gazartamogatas/cn/news-20071101-08045686"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/forum.gif" width="13" border="0" /></A></p>

Megint ellopták Antall József szobrát a főváros 15. kerületéből, a pestújhelyi térről. A volt miniszterelnök bronz emlékművét feltehetően pénteken rongálták meg - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A szobrot májusban egyszer már ellopták, pár nap múlva azonban megtalálták Csepelen, az Ady Endre utcában. A rendőröket telefonon értesítették, azzal, hogy valaki egy bronz szobrot tett az egyik családi ház elé. A fejszobrot később visszaállították, ezt lopták el most újra.

A szobrot Kirchmayer Károly, az alkotó ajándékozta az önkormányzatnak, hogy emléket állítson a pestújhelyi származású politikusnak.

Kapcsolódó anyagok:

  • Leöntötték Antall József szobrát
  • Megrongálták a szovjet hõsi emlékmûvet
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!