Magyarország

2007.11.21. 17:06

Felajánlásokból szerelték fel újra a tűzoltóság kocsiját

<p>Budapest - Cégek, magánszemélyek és alapítványok felajánlásaiból újra sikerült felszerelni a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szombaton ellopott kocsiját, amit másnap reggel kifosztva találtak meg.</p>

Egy cég szerdán GPS műholdas helymeghatározó készüléket ajánlott fel és adott át az ellopott helyébe a tűzoltóságnak. Az átadáson részt vett Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára is. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, cégek, magánszemélyek és alapítványok felajánlásainak köszönhetően újra sikerült felszerelni a megtalált autót.

A tűzoltóság kapott fényképezőgépet, PDA-t - vagyis tenyérnyi, adattárolásra alkalmas számítógépet - teljesen felszerelt orvosi táskát, URH adó-vevő készüléket, a szerdán átadott GPS helyzetmeghatározót, valamint vezérlőegységet a fény- és hangjelző berendezéshez. A szirénából ugyanis ezt is kiszerelte a tolvaj. Elvágta a vezetékeket is, ezért a vezérlőegységet csak szerdán délelőtt tudták beszerelni. A kocsit egyébként újra használja a szóvivői feladatokhoz mióta a rendőrök visszaszerezték, de megfelelő felszerelés nélkül.

Mióta a lopásnak hire ment, folyamatosan érkeztek a felajánlások, szerdára szinte teljes felszereléssel működik már a kocsi - mondta Molnár Péter. A piros színű Skoda Octaivát még szombaton éjjel lopták el az Árpád hídról, miközben a tűzoltók egy balesetnél mentettek. A kocsin külső és belső kék villogó is van, az oldalán pedig a "Tűzoltóság" felirat olvasható. Másnap a III. kerületben, teljesen kifosztva találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!