Magyarország

2007.11.29. 09:36

Az utasok támogatják az SMS-ben vásárolható BKV jegyet

<p>Az utasok többsége támogatja a BKV járatokon a családi jegy bevezetését és az SMS-es jegyvásárlási lehetőséget is - derül ki a Gfk Piackutató Intézet legfrissebb felméréséből.</p>

Minden második ember azt is jónak tartja, hogy havi bérletek helyett a jövőben 30 napos bérletek legyenek.

A megkérdezett utasok csaknem háromnegyede - 73 százaléka - támogatja, hogy a BKV bevezesse az úgynevezett hétköznapi családi jegyet. Ennek lényege, hogy két felnőtt és öt gyermek egész nap utazhat a tömegközlekedési járműveken körülbelül kétezer forintért.

Hasonlóan jó a fogadtatása az SMS-ben vásárolható jegynek is, ezt a megkérdezettek 60 százaléka tartja jónak. Ezt a típusú tikettet a telefonon rendelhető autópálya-matricához hasonlóan kell megvásárolni: az utas a felszállás előtt SMS-t küld egy számra és a válaszként kapott üzenet birtokában 60 percen keresztül korlátlan átszállással utazhat. A jegy árát az egyenlegéből vonják le, vagy a havi számlán jelenik meg.

Nagyobb a bizonytalanság azonban a havibérletek 30 napos bérlettel való helyettesítésével kapcsolatban. Ezt minden második ember - az utasok 52 százaléka - támogatja, de majdnem ugyanennyien vannak azok is - 41 százalék - akik elutasítják ezt a módosítást.

A Gfk a BKV megbízásából készítette a felmérést az új tarifatípusokról november első napjaiban. Kétezer embert kérdeztek meg telefonon a 15 és 65 év közötti budapestiek közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!