Magyarország

2007.11.20. 13:28

Az SZDSZ nem támogatja a vizit- és kórházi napidíj visszavonását

<p>Az SZDSZ nem akar, nem tud és nem fog támogatni egyetlen olyan módosító javaslatot sem, ami az eddig megtett reformintézkedések lényegi elemeihez képest visszalépést jelent.</p>

Ezt Gusztos Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető helyettese mondta azután, hogy Tóth Károly szocialista képviselő egy olyan módosító indítványt nyújtott be a parlamentnek, amely 2008-tól visszavonná a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

Gusztos Péter a javaslattal kapcsolatban azt mondta, ez egyelőre egy önálló képviselői indítvány, ezért az SZDSZ nem tekinti komoly fenyegetésnek.

Tóth Károly szocialista képviselő 2008 január elsejétől eltörölné a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Az MSZP-s honatya az egészségbiztosítási törvénytervezethez nyújtott be ilyen tartalmú módosító indítványt. Ebben a képviselő kezdeményezését azzal indokolja: az egészségbiztosítási törvénytervezet elfogadásával, a több-biztosítós rendszer bevezetésével teljes lehet a szemléletváltás az egészségügyben.

Szerinte a tényleges biztosítási elven működő új rendszer felállásával szükségtelenné válnak az eddig fontos szerepet betöltő szemléletformáló eszközök, mint a vizitdíj és a kórházi napidíj.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!