Magyarország

2007.11.30. 08:07

Adós minisztériumok

<p>A Magyar Államkincstár legfrissebb adatai szerint 20,4 milliárd forint a költségvetési szervek lejárt tartozásállománya, ebből 7,4 milliárd két hónapon túli.</p>

A kimutatás szerint számos intézmény még a társadalombiztosítási  járulékot sem képes időben kifizetni, az elmaradt járulékok összege eléri az 1,3 milliárd forintot. Az adósság legnagyobb részét a külső beszállítók felé fennálló lejárt tartozás teszi ki, amelynek mértéke 17,7 milliárd forint.

A legrosszabbul fizető tárcának az Oktatási és Kulturális  Minisztérium számít 7,2 milliárdos tartozásállománnyal. Azt követi az egészségügyi tárca 5 milliárddal, de rendszeresen késve fizetők közé tartozik a Miniszterelnöki  Hivatal is, amelynek október végéig 2,8 milliárd forintos adóssága gyűlt össze. Az igazságügyi és a földművelési  minisztériumok másfél-másfél milliárd forinttal tartoztak ebben az időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!