Ingatlanajánló

2022.07.09. 09:00

249 millióért eladó Nyírmártonfalván a Reviczky-kastély

Klasszicista épület keresi új tulaját! A Nyírmártonfalván kínált Reviczky-kastély ritkaság, amely jobb sorsra érdemes a mostani állapotánál.

Forrás: Ingatlanbazár

Debrecentől autóval 20-30 percre, Nyírmártonfalván a Reviczky-kastélyt és tanyát kínálják eladásra. A település egyik birtokosa a Reviczky család volt. Kis domb tetején áll a klasszicista kastély, amelyet gróf Reviczky József építtetett az 1800-as évek közepén. Nyírmártonfalvától északra, a Reviczky-majorban épült, nagy park veszi körül.

Forrás: Ingatlanbazár

Mivel nem helyben lakott, feltehetően vadászkastélynak használta, hiszen a környező erdőség ma is kiváló vadászterület. Az egységes stílusú, kvalitásos épület három boltíves, timpanonos homlokzatával közeli rokonságot mutat Debrecen korabeli középületeivel. Középfolyosós elrendezésű, a tágas bejárati előtér mögött az egykori Vadászterem nyílik. A hosszú épület két végét kissé kiugró oldalrizalitok zárják. 

Forrás: Ingatlanbazár

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!