Átigazolási hírek

2024.07.06. 12:58

Hoppá! Így reagáltak a szurkolók Dzsudzsák Balázs szerződéshosszabbítására

A közösségi médiában született kommentekből az szűrhető le, hogy mindenki tiszteli a csapatkapitányt. Van, aki még a válogatottban is viszontlátná Dzsudzsák Balázst, de van, aki szerint a DVSC-ben már nem "kilencven perces" játékos.

Tóth Huba Elemér

Dzsudzsák Balázsnak rengeteg rajongója van

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A pénteki nap egyik legfőbb sporthíre az volt, hogy Dzsudzsák Balázs újabb egy évre meghosszabbította szerződését a DVSC-vel. Amint a hír a Loki holnapján és közösségi médiás felületein megjelent, amihez több száz szurkoló szólt hozzá. A Haon a klub Facebook- és Instagram-oldalán annak nézett utána, hogy drukkerek milyen kommenteket írtak a csapatkapitánnyal kapcsolatos bejegyzésekhez.

Dzsudzsák Balázs, DVSC
Dzsudzsák Balázsnak sokat köszönhetnek a debreceni szurkolók
Forrás: Napló-archív

Dzsudzsák gólkirály, a kapitány, az igazi vezér

A kommentekben rengetegen méltatták Dzsudzsák Balázst. Valaki úgy fogalmazott, hogy az egyetlen labdarúgó a csapatban, aki jól szervezi a játékos, és az egyetlen, akinek remek meglátásai vannak a pályán.

Örülök ennek a hírnek. Nagyon szeretem a Loki csapatát, egy-két alkalomtól eltekintve a kapitány kimondottan jól irányítja a társakat a meccsek megnyerése vagy a döntetlen megtartása érdekében. A fuball-szeretetével, tudásával, akaraterejével példát mutat mindenkinek

– írta az egyik megszállott rajongó.

Egy másik fanatikus szintén kiemelte, boldog, amiért hosszabbított a DVSC 10-ese, így sokkal több remény van arra, hogy az együttes a következő idény végén a dobogón végezzen.

A debreceni játékostársak is kommenteltek

  • A DVSC Instagram-oldalán található poszthoz Christian Manrique három tűz emojival fejezte ki gratulációját, 
  • míg Brandon Domingues az „oh, ne, még egy év” megjegyzéssel viccelődött, amely mellé egy nevető fejes és egy ölelős hangulatjelet illesztett be.

Dzsudzsák Balázs visszavonulása még messze van?

A sportszeretők azt is megvitatták egymással, valójában mennyi évet jósolnak még a debreceni csapatkapitánynak a futballpályán. 

Valaki szerint jobb lett volna, ha már szögre akasztotta volna a cipőt, van olyan, aki szerint most jön az utolsó szezonja. Azonban sokan azt jósolták, hogy 40 éves koráig is játszhat, de egy drukker még azt is írta, hogy akár még további öt idény benne van a lábában.

Dzsudzsák Balázst vissza a magyar labdarúgó-válogatottba!

A Nyírlugosról származó kiválóság 109 mérkőzést játszott a nemzeti együttesben, amellyel megelőzve Király Gábort, egyedüli rekorder lett. Mint ismert, a válogatottságtól ugyan már visszavonult, mégis sok szurkoló viszontlátná Marco Rossi szövetségi kapitány alakulatában.

„Simán beférne a válogatottba még most is. Addig is marad minden idők legjobb magyar labdarúgója. Ha van ilyen, objektív tények alapján, a magyar válogatott gólpassz-királya! Mindent bele, százados!” – írta az egyik Insta-felhasználó.

Volt, aki Cristiano Ronaldóhoz hasonlította, s volt, aki a portugálok elleni 3–3-as meccsen nyújtott teljesítményét elevenítette fel.

Hány ilyen korú játékos játszik most az Eb-n. Ha időben jelezte volna Rossi, hogy 26-os létszámba belefér, fel tudott volna készülni fizikálisan és nem kellett volna Szoboszlainak sérülten játszania, de legalábbis megoszthatták volna a terhelést egymás közt

– olvasható.

Dzsudzsák Balázs már „csak” nyerő csereember?

Olyan is akadt, aki ugyan örült annak, hogy Dzsudzsák Balázs hosszabbított a Lokival, azonban a kommentelő úgy gondolja, hogy alakítani kellene a játékos pályán betöltött szerepén. „A középpályán sok volt a labdavesztése amely rontja az egyébként még mindig briliáns kulcspasszait. Több gólt is kaptunk, amely az ő labdavesztésének következménye. Labdatartásnál már lelassult a gondolkodása, és ekkor gyakran körülményes, amelyet az ellenfelek határozottabb fellépése megbüntet. Ettől függetlenül kell még az a bal láb, még ha véleményen szerint csereként vagy kezdőként maximum 60 percre – osztotta meg gondolatait a szurkoló.

Erre reflektálva egy másik fanatikus is hasonlóan vélekedik: 

Én akkor örülnék a hosszabbításnak, ha kapitányhoz méltóan megbarátkozna azzal, hogy sokszor inkább csereként lenne hasznára a csapatnak. Sajnos amit látunk, hogy mindegy, mi a meccs alakulása, végig a pályán van. Olykor a védekezésben eggyel kevesebben vagyunk miatta. Ha esetleg lecserélik, megy a hiszti. Nem egyszerű a Szrdjan Blagojevics vezetőedzőnek se, mert egy egyszerű fotelszurkolónak is nyilvánvaló, hogy nem feltétlenül a tréner akarata ez. Csak mellesleg: milyen dolgot válthat ez ki csapaton belül?

– tette fel a kérdést.

Mindeni felnéz rá

Összességében a reakciókat szemlélve, mindenki tiszteli és elismeri Dzsudzsák Balázst. Van, aki kiemelte, hogy benne „piros-fehér vér” csörgedez és a szíve mindig a Lokiért és a válogatottért fog dobogni. Nagyon sokan örültek a hosszabbításnak, azonban az már annál inkább megosztóbb, hogy a szurkolók egy-egy meccsen mennyi játékpercet adnának neki – de mit is vártunk a tízmillió edzők országában?

S végül egy hozzászóló viccesen azt is írta, reméli, hamarosan Dombi Tibor is aláír, és visszatér Dzsudzsák mellé a pályára, mert akkor a Debreceni VSC verhetetlen lesz...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában