Kosárlabda

2023.12.01. 09:28

Közvetlen riválisához látogat a DEAC kosárcsapata

A debreceniek Zalaegerszegre látogatnak a Tippmix Férfi NB I. A 10. fordulójában. Andjelko Mandics együttese egy idegenbeli sikerrel megléphet közvetlen riválisától, s az alapszakasz feléhez közeledve óriási lépést tehet a Magyar Kupa részvétel kiharcolása felé.

Haon.hu

A DEAC játékosai ismét nyugatra látogatnak

Fotó: DEAC-archív

Sorozatban három bajnoki sikert követően Szombathelyen szakadt meg a Debreceni Egyetem kosárcsapatának győzelmi sorozata, Mócsán Bálinték 19 ponttal maradtak alul a sárga-feketék otthonában. Hogy mekkora bravúr lett volna a tavalyi szezon után újra legyőzni idegenben a Falcot, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a vasiak néhány nappal később 108-75 arányban az addig veretlen, listavezető Alba Fehérvárt is kiütötték – közölte a DEAC.

A jelenleg 5-4-es mérleggel a negyedik helyen álló DEAC-ra egy újabb nehéz idegenbeli összecsapás vár, hiszen a tabellán egy hellyel mögöttük álló ZTE fogadja őket szombaton 18 órától.

– Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a bajnok otthonában, próbáltuk minél jobban felvenni a versenyt velük, s bár voltak jó periódusaink, a mérkőzés nagy részében az ő akaratuk érvényesült, és nem tudtuk követni a megbeszélt dolgokat.

 Zalaegerszegen szerintem már nagyobb esélyünk lesz nyerni, de ők is egy nagyon nehéz ellenfél, főleg a saját közönségük előtt.

Fontos lesz, hogy fegyelmezetten betartsuk az utasításokat, ha végig koncentráltak leszünk, akkor szerintem megszerezhetjük második idegenbeli sikerünket is – mondta a csapat tehetséges bedobója, Várszegi Ádám.

Kilenc fordulót követően nagyon sűrű az első osztályú kosárlabda bajnokság mezőnye, a 4. és a 10. helyezettet mindössze egy győzelem választja el egymástól, így az alapszakasz felénél esedékes Magyar Kupa kvalifikáció szempontjából mindenki számára nagyon fontos mérkőzések következnek. A fehér-feketékre embert próbáló megmérettetések várnak még a 2023-as esztendő végén, hiszen egy kivétellel a tabella első feléhez tartozó csapatokkal kell még megmérkőzniük. – Ahhoz, hogy elégedettek lehessünk a naptári év végén, a lehető legtöbb meccset szeretnénk még megnyerni. 

A sorsolásunk nagyon nehéz, a ZTE után az Alba ellen sem lesz könnyű dolgunk itthon, hiszen a Falco mellett ők is kiemelkednek a bajnokságból.

A Honvéd odahaza mindenkire veszélyes, de azt gondolom, hogy náluk mindenképpen nyernünk kell, csakúgy, mint az idei év meglepetéscsapata, a Szeged ellen hazai pályán – zárta szavait az utánpótlás válogatott játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában