MOL Magyar Kupa

2023.08.06. 10:59

Urbin Péter: Minden apró sikernek örülünk

A DEAC együttese jutott a Mol Magyar Kupa következő fordulójába.

Orosz Krisztofer

Forrás: Kiss Annamarie

Szombaton elkezdődött a Mol Magyar Kupa idi kiírása, rögtön egy rangadóval, hiszen a Monostorpályi fogadta a DEAC együttesét. A meccset remekül kezdte a hazai csapat, de a debreceniek szereztek vezetést. A folytatásban folyamatosan próbálkozott Bereczky Bence együttese, de nem tudtak gólt szerezni. Az egész meccsen stabilan játszó cívisvárosiak a 91. percben aztán megszerezték a második gólt és eldöntötték a találkozót. 

Több volt benne 

A lefújást követően a hazaiak trénere, Bereczky Bence a Haonnak értékelte a találkozót. – Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első negyedórában kifejezetten jól futballoztunk. Volt egy százszázalékos ziccerünk a legelején, de sajnos kimaradt az ivószünet után pedig a DEAC átvette a kezdeményezést, ennek kifejezetten nem örültem és fáj kimondani, de megérdemelten vezettek a szünetben. 

Ismét oldalszabadrúgásból kaptunk gólt, csakúgy, mint a Cigánd elleni osztályozókon. A második félidőben viszont igazi kupacsatát láthattak a nézők. Nyilván kintebb mentünk, próbáltunk támadni, több ziccere is volt ellenfelünknek, de Bákonyi remek napot fogott ki, így hárítani tudta őket.

Egyenlíthettünk volna egyébként, hiszen egyszer a gólvonalon pattogott a labda. A végén mindent egy lapra feltéve támadtunk, ilyenkor sajnos benne van, hogy kapunk még egyet, de mindegy, mert kiestünk – fogalmazott a szakember. 

Örülnek a sikernek 

Végül a DEAC együttese jutott tovább a MOL Magyar Kupa 2. fordulójába, valamelyest javítva ezzel a némileg rosszul kezdődő idényt. A vendégek vezetőedzője, Urbin Péter szerint hamarabb is le lehetett volna zárni a találkozót. – Nem kezdtük elég magas fordulatszámon az összecsapást, ezt követően próbáltunk direktebben futballozni. Miután megszereztük a vezetést, azt hittem, könnyebb lesz, de nem így történt. Az a bizonyos második gól lezárta a kérdéseket, de sokkal hamarabb kellett volna betalálnunk. 

Olyan játékosok is játszottak, akik nem annyit szerepeltek az első két bajnokin, lehetőséget kaptak a Monostorpályi ellen, s voltak olyanok, akik remek teljesítményt tettek le a pályára. Hétközben is hangoztattam, hogy minden sikerre szükségünk van, remélem, pozitívan fog hatni a folytatásra a kupában aratott sikerünk. Mondtam nekik, hogy a játékunk elmaradt az előző két meccshez képest, mégis sikerült győzni.

Olyan mentalitású ember vagyok, aki azt vallja, hogy minden apró sikert meg kell élni. Attól függetlenül, hogy ez egy alacsonyabb osztályú csapat volt, ugyanúgy örülök. Megvan az első közös sikerünk, de folytatnunk kell a kemény munkát – fogalmazott a tréner. 

További vármegyei eredmények: 

Nagyecsed–Hajdúszoboszló 4–1 

Balassagyarmat–Hajdúsámson 0–4 

Tarpa–Balmazújváros 4–0 

Dunaharaszti–Sárrétudvari 6–0
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában