Debreceni VSC

2023.06.23. 14:00

Napi két edzésen készülnek a Loki focistái – fotókkal

A Debreceni VSC a pallagi központban tréningezik, majd július 8-án Ausztriába indul edzőtáborozni.

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC labdarúgói már nagy erőkkel készülnek az Európa Konferencia Liga-selejtezőkre, illetve az OTP Bank Liga rajtjára. A fiúk hétfőn kezdtek a SET Központban a szokásos fizikai felmérőkkel és orvosi vizsgálatokkal, azt követően pedig belevágtak a munkába. Portálunk a péntek délelőtti edzésre látogatott el a pallagi edzőközpontba, ahol az erőnléti gyakorlatok voltak hangsúlyban Sasa Semeredi vezérletével.

A játékosok délután is tréningeznek majd, akkor pedig már a labdáé lesz a főszerep. Szombaton is edzenek majd a debreceni labdarúgók, akik vasárnap pihenhetnek egy kicsit, de hétfőn folytatódik a felkészülés.

A DVSC Labdarúgó Akadémián természetesen ott volt Szrdjan Blagojevics vezetőedző is, aki nyilatkozott nekünk. – Már túl vagyunk néhány edzésen az elmúlt napokban, délelőtt és délután is dolgoznak a srácok, és ezt a tempót tartjuk majd a továbbiakban is – fogalmazott.

 

Jönnek az edzőmeccsek

A szakember elmondta, hogy a július 8-án kezdődő edzőtábor előtt itthon két felkészülési mérkőzést fog játszani az együttes, majd Ausztriában még további négy edzőmeccs vár a srácokra. A táborból július 19-én tér majd haza a Loki, onnantól pedig már a selejtezőre fognak koncentrálni, amelyet vagy az örmény Alashkert, vagy a montenegrói Arsenal Tivat ellen vívja majd a gárda.

– Volt egy kis szünetünk, pihentünk egyet, azonban most már a munkára kell koncentrálnunk.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki motiváltan érkezett vissza csapathoz, hiszen új kihívások előtt állunk a bajnokság és az európai szereplés kapcsán is. Nincs kétségem afelől, hogy mindenki sikerre éhes, de biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.

Saját magunknak is magasra állítottuk a lécet az előző idényben, amit egyáltalán nem lesz egyszerű megugranunk, ezért kell a lehető legjobban felkészülnünk – fogalmazott Szrdjan Blagojevics.

Szrdjan Blagojevics | Forrás: Kiss Annamarie

A szerb mester elárulta, hogy már gyűjtöttek információkat a lehetséges ellenfelekről. – Sokkal többet erről nem igazán tudok mondani, még jobban meg kell ismernünk őket.

Mindenre fel kell, hogy készüljünk, mert azok, akik az európai porondon vannak mind a saját ligájuk legjobbjai közé tartoznak. Tisztelnünk kell, bárki is lesz az ellenfelünk, fontos, hogy minél többet megtudjunk majd róluk

– mondta. Hozzátette, addig is az a leglényegesebb, hogy a saját dolgukkal és fejlődésükkel foglalkozzanak. 

Motiváltan tértek vissza

A Loki csatára, Antonio Mance elárulta, hogy a pihenőjét a családjával töltötte a hazájában, de már készen áll az új idényre. – Nagyon hiányoztak a srácok, úgy érzem, hogy mindenki rendkívül motiváltan tért vissza Debrecenbe, az pedig külön löketet ad, hogy európai kupában szerepelhetünk – fogalmazott.

Antonio Mance | Forrás: Kiss Annamarie

A horvát futballista elmondta, hogy jellemzően nem ez az időszak a kedvence a focistáknak, azonban ez már jelzi a közeledtét a meccseknek, amiket pedig nagyon várnak. 

Nem túlzás azt állítani, hogy kedvező a Lokinak a sorsolása, hiszen papíron a leggyengébb lehetséges ellenfelet kapta a selejtezőben. Antonio Mance azonban kihangsúlyozta, hogy nagyon sok múlik rajtuk is, hiszen jól kell játszaniuk ahhoz, hogy megverjék a riválisukat. Emellett azonban elismerte, hogy valóban volt egy kis szerencséjük, hiszen akár a Besiktassal is összekerülhettek volna. 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában