Röplabda

2023.06.09. 09:14

Nem sokat gondolkodott a klubváltás előtt, ukrán légiós érkezik Debrecenbe

Vlagyiszlav Pavliuk optimista, szerinte hamar felveszi a fonalat a Debreceni Egyetem alakulatánál.

Vlagyiszlav Pavliuk és Lóczi Lászlóné Kovács Marianna

Forrás: deac.hu

Vlagyiszlav Pavliuk személyében ukrán légióssal bővült a DEAC férfi röplabdacsapatának a kerete. A 23 esztendős átló Dunaújvárosból teszi át a székhelyét a cívisvárosba. Az új játékos az előző idényben huszonöt összecsapáson 418 pontot termelt az NB I.-ben érdekelt Fejér vármegyei gárdában – számoltak be róla a cívisvárosi klub honlapján.

– Nem sokat gondolkodtam a klubváltás előtt, mivel egyből felkeltette az érdeklődésemet az ajánlat, amelyet a DEAC-tól kaptam. Tetszik az a játékstílus, ami jellemzi az együttest, ezt az előző évben egy felkészülési tornán megtapasztalhattam. 

Találkoztam már a csapattársaimmal és a vezetőedzővel, mindenki kedvesen fogadott, így biztos vagyok benne, hogy nem okoz különösebb problémát a beilleszkedés. A következő idényben szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni a bajnokságban, bár ez nem lesz könnyű, ugyanis nagyon erős ellenfeleink lesznek. Reményeim szerint kellemes meglepetést okozunk majd a szurkolóinknak. Másfél évet töltöttem Dunaújvárosban, ahol szép emlékekkel gazdagodtam.

Meglehetősen alacsony volt a csapat átlagéletkora, bízom benne, hogy a fiatal srácoknak tudtam hasznos tanácsokat adni. Ezúton is szeretnék sok sikert kívánni az újvárosiaknak! – nyilatkozta Pavliuk.

Igazi harcos

Fodor Antal szerint Pavliuk a képességeinek köszönhetően be tudja tölteni a Gustavo távozása miatt keletkezett űrt. – Amikor a dunaújvárosiakkal játszottunk rangadót az Extraligában, egyből felfigyeltem a teljesítményére. Vlad egy igazi harcos a pályán, aki sosem adja fel a küzdelmet. Technikailag rendkívül képzett játékosnak tartom, emellett mindig stabil produkcióval rukkol elő, vagyis egy-egy hiba nem zökkenti ki őt. Ki kell még emelni a nyitásait, amelyekből valószínűleg sokat fogunk profitálni. Ugyan fiatalnak számít, ennek ellenére már komoly tapasztalattal rendelkezik. Hosszabb távra tervezünk vele, szerintem húzóembere lesz a csapatunknak – mondta a vezetőedző.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában