Röplabda

2023.04.03. 21:18

Az első meccset simán behúzta a DEAC

Gustavóéknak nem okozott gondot a fővárosiak legyőzése, folytatás pénteken.

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC a Kistext együttesével kezdte meg a férfi Extraliga 5-8. helyért folyó küzdelem első szakaszát. A hazaiaknál a korábban súlyos térdsérülést szenvedett Willian is feltűnt a csapatban, a brazil kiválóság második liberóként volt nevezve a mérkőzésre.

Bagics Balázs remek sánca vezette fel a találkozót, 5–1-re húzott el a DEAC. Aztán megtorpantak a hazaiak, és a fővárosiak már két pontra is feljöttek (12–10), de onnantól ismét az egyetemisták irányítottak. Gustavónak most nem mentek annyira a leütések, de a sáncmunkájával sokat segített csapatának. 17–12-nél időt kértek vendégek, a fiatal kubai center egy szép ütés után egy ász értékűt nyitott, és máris 20–13 volt az állás. A szett hajrájában volt egy is megtorpanás, de végül magabiztosan, 25–20-ra húzta be az első játszmát az egyetemi gárda.

Hasonló mederben zajlott a második szett is, Marlonék időnként igen szép megoldásokkal szerezték a pontokat. Ám a tartalékos vendégek dicséretére váljon, hogy tudták tartani a lépést Kiss Imréékkel, olyannyira, hogy 12–10-nél Fodor Antal kért időt. Marlon szép lecsapása jelentette a 19–15-öt, Bagics Balázs egy ásszal zárta le a második szettet. (25–18)

A záró etapot jobban kezdték a vendégek, 10–9-ig vezettek is, de Dorogi Máté pontjával visszavette a vezetést  a Debrecen. Fej fej mellett haladtak az alakulatok egészen a véghajráig, amiből jobban jött ki a hajdúsági egylet, és nyert 3:0-ra.

A két győztes meccsig tartó párharc  állása 1–0 a DEAC javára. A második összecsapást pénteken rendezik ugyancsak a DESOK-ban, mivel a fővárosiak lemondtak a pálayválasztói jogukról. 

MSZ

A tények

Férfi Extraliga 5-8. helyért, 1. mérkőzés

DEAC–Kistext 3:0 (20, 18, 23)

DESOK, vezették: Újházi Mónika, Barabás Barnabás
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1–0 a DEAC-nak.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában