Kosárlabda

2023.03.31. 13:27

LeBron James Debrecenben?

Komoly esély van rá, hogy a sportág jelenkori legnagyobb hérosza feltűnjön a Főnix Arénában.

rá, hogy LeBron James is feltűnjön Debrecenben

Forrás: Europress/AFP/ MICHAEL REAVES

Mint ismert, június 24. és július 2. között rendezik meg az U19-es férfikosárlabda-világbajnokságot Debrecenben, az Egyesült Államok csapatában pedig jó eséllyel ott lesz a 18 éves Bronny James, akinek az édesapja nem más, mint LeBron James, és arra is komoly esély van, hogy a sportág jelenkori legnagyobb hérosza ugyancsak feltűnjön a Főnix Arénában – számoltak be róla a magyarnemzet.hu-n.

2019-ben és 2021-ben is az Egyesült Államok végzett az élen, és a tengerentúlon most hatalmas várakozás előzi meg a debreceni tornát, hogy végre összejöjjön nekik a történelmi triplázás, amelyben LeBron James fiának is szerepe lehet.

A 18 éves Bronny James nagy tehetség, kedden a houstoni Toyota Centerben a McDonald’s All American Games elnevezésű rendezvényen, ahova a legjobb középiskolás kosarasokat trombitálták össze, elképesztő mutatványokkal rukkolt ki a zsákolóversenyen. A 190 centi magas „kis” James jelenleg a középiskolai bajnokságban játszik, és legkorábban két év múlva draftolhatják. A korosztályában egyértelműen a legjobbak közé tartozik, amit az is bizonyít, hogy beválasztották az Egyesült Államok középiskolás válogatottjába, amely április 8-án a portlandi Moda Centerben egy korosztályos világválogatottal mérkőzik meg a Nike gáláján. Így megelőlegezhetjük, hogy Bronny James itt lesz nálunk a debreceni világbajnokságon is.

A sportág jelenkori legnagyobb hérosza lábfájdalmai miatt egy hónapot, tizenhárom mérkőzést kihagyott a Los Angeles Lakersben, múlt vasárnap tért vissza. A Chicago Bulls ellen hazai pályán nagyjából harminc percet töltött a játéktéren, 19 pontot, nyolc lepattanót és három asszisztot jegyzett, azonban a Lakers 118-108-ra kikapott. Szerdán viszont Chicagóban a Lakers nyert 121-110-re, James 25 pontjának is köszönhetően. 

Mondani sem kell, a magyar kosárlabdaszurkolók számára mekkora élmény lenne LeBron Jamest látni Magyarországon. A sportágban máris nagyon sokan ezzel számolnak. Az NBA-ben amúgy júniusban játsszák majd a döntőt, ami a debreceni U19-es világbajnokság előtt véget is érhet. 

Az U19-es vb sorsolását március 14-én tartották, az eseményen kiderült, hogy az USA Szlovéniával, Libanonnal és Madagaszkárral lesz egy csoportban.

A teljes cikk a Magyar Nemzet internetes oldalán olvasható.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában