Kosárlabda

2023.03.30. 11:03

Nincs egyszerű helyzetben a DEAC, de esélyes a győzelemre

Nincsenek egyszerű helyzetben a cívisvárosi kosarasok az utolsó forduló előtt

Forrás: Napló-archív

Szombaton 18 órától a Kometa Kaposvári KK együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A alapszakaszának zárófordulójában. Ahhoz, hogy Polyák Lászlóék kvalifikálják magukat a rájátszásra, a somogyiak legyőzése mellett a Zalaegerszeg és a Körmend közül legalább az egyiknek vereséget kell szenvednie hazai pályán - vont mérleget a deac.hu.

Nincsenek egyszerű helyzetben a cívisvárosiak az utolsó forduló előtt, hiszen az elmúlt héten a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg, így a playoff kiharcolása szempontjából nem a saját kezükben van a sorsuk. Anjelko Mandics január közepén váltotta David Dedeket a vezetőedzői pozícióban, a DEAC akkor 6-10-es mérleggel a 10. helyen állt a bajnokságban. A szakember első interjújában kiemelte, hogy a hátralévő tíz bajnokiból legalább hetet meg kell nyerniük, hogy ötvenszázalékos mérleggel esélyük legyen elérni a rájátszást, mely egyébként az elmúlt tizenöt szezonban egy kivételével mindig elegendőnek bizonyult. Nos, 2023-ban nagyon úgy fest, hogy 14 sikerrel is lemaradhat valaki a legjobb nyolcról, melyre a 2008-09-es szezon óta nem volt példa.

Az már korábban eldőlt, hogy a Kaposvár a play-outban lesz kénytelen folytatni a küzdelmeket, melynek következtében két fordulóval ezelőtt a delfineknél is edzőváltás történt. A klub két ikonja, Szőke Balázs és Filipovics Gordan a múlt héten győzelemmel mutatkozott be, 17 ponttal verték hazai pályán a sereghajtó Nyíregyházát. Ahhoz, hogy a kaposváriak megtartsák pozíciójukat a tabellán és kedvezőbb helyzetből kezdjék az alsóház küzdelmeit, győzniük kell Debrecenben, hogy biztosan maguk mögött tartsák az Oroszlányt.

A két együttes decemberben találkozott egymással az alapszakasz első körében, a kaposvári összecsapást a hazaiak nyerték 89-85 arányban. A somogyiak játékát továbbra is négy légiósuk határozza meg, az NB I. A 5. legjobb pontátlagát magáénak tudó Isaiah Brown mellett várhatóan a palánkok alatt komoly problémát jelentő Anthony Hughes semlegesítése lesz majd kulcskérdés. A magyar magból a rutinos Heindlein Roland, valamint Krnjajski Boris okozhat kellemetlen perceket, míg a fiatalok közül Halmai Dániel és Puska Bence osztozhatnak majd az U23-as szabály játékpercein. A találkozó esélyese mindezek ellenére egyértelműen a DEAC hazai pályán, de ahhoz, hogy megkoronázzák a közelmúltban nyújtott nagyszerű produkciójukat, a győzelem mellett a Kecskemét vagy a Paks idegenbeli sikere is kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában