Kosárlabda

2023.03.27. 10:01

Nem csak a saját kezében van a DEAC sorsa

A Debreceni Egyetem kosarasainak azon kívül, hogy szükségük van a győzelemre, a többi mérkőzést is figyelniük kell.

Andjelko Mandicséknak izgalmas lesz az utolsó forduló | Forrás: Napló-archív

Hiába hozta a kötelezőt, és nyert a Budapesti Honvéd otthonában a DEAC kosárlabdacsapata, a többi bajnokin a lehető legrosszabb forgatókönyv lépett életbe, így az utolsó fordulóban sincs a saját kezében a sorsa a hajdúságiaknak – számol be róla a deac.hu.

A pénteki fővárosi siker után joggal bizakodhattak a debreceni szurkolók, hiszen a négy közvetlen rivális mérkőzésein jó esély volt arra, hogy kedvezően alakuljanak a dolgok, melynek köszönhetően az alapszakasz utolsó fordulójában egy Kaposvár elleni hazai sikerrel automatikusan kvalifikálhatta volna magát a DEAC a legjobb négy közé. Nem így történt, hiszen a Sopron nyert Kecskeméten, a Paks magabiztosan verte a Szegedet, a Körmend pedig 21 pontos hátrányból felállva tudott fordítani a címvédő, listavezető és az aktuális alapszakaszt már megnyerő Falco otthonában. Ennek köszönhetően a Debreceni Egyetem 13–12-es mérleggel továbbra is a 9., míg az ASE, Körmend, Kecskemét, Sopron négyes 14–11-el áll előttük.

Az utolsó fordulóban a Körmend az ASE-t fogadja, a Kecskemét Zalaegerszegre, míg a Sopron Nyíregyházára látogat. A DEAC minden olyan körbeverésből rosszul jön ki, melyben a Kecskemét benne van, de a Körmend nincs, így amellett, hogy kötelező lesz hazai pályán két vállra fektetniük a Kaposvárt, a Kecskemét és az ASE közül legalább az egyiknek nyernie kell idegenben szombaton. Ha a két rivális közül egyik sem győz, akkor a DEAC 14-12-es mérleggel is lecsúszik a legjobb nyolcról, melyre egyébként a 2008-2009-es szezon óta nem volt példa.

Különböző forgatókönyvek

Biztosan rájátszásba jut a DEAC, ha legyőzi a Kaposvárt, és nyer a Kecskemét Zalaegerszegen. Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy ki nyeri a Körmend-ASE-t, és hogy tud-e győzni Nyíregyházán a Sopron. A Körmend és a Paks ellen is jobb az egymás ellenije Polyákéknak, ha pedig a Sopron kikap, az alábbi mini-tabellák alakulhatnak ki:

7.Sopron 4-0

8.DEAC 1-3                                 

9.Köremnd 1-3                           

vagy

7.Sopron 3-1

8.DEAC 2-2

9.ASE 1-3

 

Biztosan rájátszásba jut a DEAC, ha legyőzi a Kaposvárt, és nyer az ASE Körmenden. A Körmend ellen jobb a debreceniek egymás ellenije, ráadásul hiába csatlakozik egy minitabellára a Sopron, a Kecskemét vagy akár mindkettő, minden esetben a Körmend húzza a rövidebbet.

6.Sopron 6-0                       

7.Kecskemét 4-2                 

8.DEAC 1-5                          

9.Körmend 1-5

vagy

7.Kecskemét 4-0

8.DEAC 1-3

9.Körmend 1-3

vagy

7.Sopron 4-0

8.DEAC 1-3

9.Körmend 1-3

 

Biztosan nem jut rájátszásba a DEAC, ha ha megveri a Kaposvárt, de a Kecskemét és az ASE is kikap. Ezen az sem változtat, hogy a Sopron egy nyíregyházi vereséggel esetleg csatlakozik-e a mini-tabellához.

6.Sopron 5-1                    

7.ASE 3-3                         

8.Kecskemét 2-4             

9.DEAC 2-4

vagy

7. ASE 2-2 (+15)

8.Kecskemét 2-2 (-4)

9. DEAC 2-2 (-11)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában