Futsal

2023.03.28. 21:52

A semleges szurkolók jól szórakoztak

Mind Trencsényi János, mind Elek Gergő csapata hozzáállását emelte ki.

Nagy Imre (balról) és Harmati Tamás

Forrás: Kiss Annamarie

Remek színvonalú meccset hozott a DEAC és az MVFC hétfői esti vármegyei rangadója, melyet a Berettyó 6–3-ra nyert meg, a látottak alapján teljesen megérdemelten. Rafinha, Gál Istán és Matheus találataival ellépett a vendégcsapat, de Tóth Attila szépített. Fordulás után felváltva voltak eredményesek – sorrendben Matheus, Harmati Tamás, Szabó Péter, Thiago és Nagy Imre talált be – az együttesek, így alakult ki a végeredmény. 

A debreceniek mindössze másodjára kaptak ki hazai pályán a szezonban, így Trencsényi János, a Mezei-Vill edzője joggal volt elégedett a látottakkal. – Ez a találkozó évek óta kiemelt jelentőségű számunkra, hiszen több egykori játékosunk futsalozott, vagy futsalozik most is a DEAC-nál – hangsúlyozta. – Most viszont extra motiváltak voltunk, duplázott erővel küzdöttünk, és újra bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk kis csapat. Mentek a fogadkozások már napok óta, szikráztak a tekintetek az öltözőben, régen láttam ekkora tüzet a csapatomban. Tudtuk, nehéz helyzetben kerülhetünk, ha nem nyerünk a vármegyei derbin, mert sok csapat felzárkózott mögénk. 

Le a kalappal mindenki előtt, nagyot küzdöttünk, úgy gondolom, a semleges szurkolók is jól szórakoztak.

 Szinte minden volt, ami egy vérbeli rangadón előfordulhat: a két gárda felvonultatta majdnem az összes taktikai elemet, ami a sportágunkban fellelhető. Értékes sikert arattunk, mert a DEAC hazai pályán nagyon erős, a Haladást is felülmúlták nemrégen. Szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy a nagy akarás jó, de használjuk egy kicsit az eszünket is, mert a hév elvihet minket egy adok-kapok irányba, mint ahogy ez meg is történt az első góljuk után. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, de ha sikerül, az lesz a siker egyik titka. Az akarat az bomba volt, néha még okosan is játszottunk, aminek következtében szép gólokat is szereztünk – értékelt a tréner, akinek csapatára szerdán 20 órától Magyar Kupa-találkozó vár a Tiszaföldvár ellen. – Kétmeccses a párharc, hazai pályán kezdünk, szeretnék olyan játékosoknak is lehetőséget adni, akik eddig talán kevesebbet kaptak. Szerintem az lehet a győzelem egyik kulcsa, hogy ezek a futsalosok mennyire tudnak húzóemberré válni – taglalta Trencsényi János.

Rácz Zsolt ezúttal nem szerzett gólt, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy pont nélkül maradt a DEAC. A játékos szerint döntő volt, hogy 13 perc alatt 3 gólt is kaptak. – Bár még az első félidőben tudtunk szépíteni, és a szünetben rendeztük a sorokat, de sajnos fordulás után meglépett az MVFC. 

Nem tudom, mi ennek az oka, talán akaratban és játékban is felülmúltak minket.

Pedig felkészültünk belőlük, tudtuk, miként védekezzünk, az elején mégsem sikerült ezt megvalósítanunk. A második játékrészben már inkább, de akkor meg amit mi kihagytunk, azt ők berúgták, így nem tudtunk pontot szerezni – értékelt a 23 éves futsalos.

Elek Gergő, a debreceniek vezetőedzője gyámoltalannak látta csapatát az első negyedórában. – Az első 15 perc olyan volt, mintha mintha valami gyámoltalan NB II.-es csapat lennénk – szögezte le. – Ilyen játékkal nemhogy a felsőházban, de még az első osztályban sincs helyünk. Vezetett is az ellenfél, próbáltam időt kérni, variálni, de nem sikerült semmi. Aztán jött egy varázsütés, úgy gondolták a játékosok, hogy van kedvük futsalozni, és azt követően 25 percet játszottunk, küzdöttünk, hajtottunk. Alapjában véve van egy pozitív 25, és egy nagyon negatív 15 percünk. 

Ez gyengébb csapatok ellen sem elfogadható, de itt a felsőházban semmiképp sem érhet pontot.

A szünetben megemeltem a hangom az öltözőben, mert amit korábban felépítettek, azt 15 perc alatt gyakorlatilag lerombolták a fiúk. Van az az örök érvényű közhely, hogy rosszul lehet játszani, de lélektelenül soha – nyilatkozta Elek Gergő, aki szerint meg kell értsék a játékosai, hogy rossz mentalitással nem lesz esélye a DEAC-nak a felsőházban. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában