Kosárlabda

2022.11.13. 14:48

Néhány debreceni kosaras „nem érkezett meg” a mérkőzésbe

David Dedek szerint kell, hogy legyen következménye a rossz hozzáállásnak.

Forrás: Kiss Annamarie

Hazai pályán egypontos, 80–79-es vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az MVM-OSE Lions együttese ellen szombat este. Az első félidő gyenge védekezése és büntetőzése miatt szinte végig futottak az eredmény után Polyák Lászlóék, de így is sikerült visszajönniük a mérkőzésbe, ám az utolsó pillanatokban a vendégek voltak higgadtabbak.

Az összecsapás utáni sajtótájékoztatón David Dedek, az egyetemisták edzője nem titkolta csalódottságát. – Túl lassan és puhán kezdtük a találkozót, az agresszíven játszó ellenfél pedig átugrott minket, például 7 támadó lepattantót szedve szép lassan kiépítette az előnyét. Nagyszünet után kezdtünk el azon a hőfokon játszani, amit szerettem volna már az elejétől, így az utolsó negyedben olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy megnyerhettük volna a meccset, de sajnos hibáztunk a tiszta dobásoknál, így az Oroszlány jött ki győztesen a végén. Úgy nem lehet nyerni, ha 14 büntetőt rontunk el, ezért meg is fizettünk. De ezek csak a számok, a vereség oka, hogy puhák voltunk az első félidőben, ott túl nagy hátrányt szedtünk össze, a folytatásban pedig több szükségtelen hibát követtünk el – nyilatkozta, majd a játékosok teljesítményére kitérve elmondta, néhány játékos „nem érkezett meg” a mérkőzésbe, és ennek következménye kell, hogy legyen.

Kenéz Csaba jól szállt be a mérkőzésbe, 10 ponttal, közte két triplával segítette a DEAC-ot.

– Az első félidőben rengeteg pontot kaptunk, ha nyerni szeretnénk senkinek nem szabad ennyit megengedni. Fordulás után is voltak hullámvölgyek, amit az Oroszlány mindig meg is büntetett. A vége mégis egy labdás meccs lett, néha mi nyerjük, néha nem, ezúttal sajnos utóbbi történt. Nem tudok többet mondani – értékelt a játékos.

A DEAC legközelebb, november 23-án a ZTE vendégeként igyekszik majd gyarapítani pontjai számát.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában