Hamarosan szezonrajt

2022.08.03. 15:23

Erdélyben készülnek a hajdú-bihari futsalosok

A Debreceni Egyetem alakulata és az MVFC a román pontvadászat élcsapataival küzdhet meg.

Harmati Tamás | Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi futsalcsapata bő három héttel ezelőtt kezdett bele következő idény augusztus közepi rajtja előtti felkészülésbe, ami azóta is nagy erőkkel zajlik. A debreceni gárda eddig két edzőmeccset játszott a nyári alapozás során: először az Újpestet 6–2-re, aztán a másodosztályból feljutó Nyíregyházát 6–3-ra győzte le magabiztosan. Elek Gergő legénysége az előszezon fontos állomásához érkezett, hiszen csütörtökön és pénteken az erdélyi FK Kupa elnevezésű tornán áll rajthoz – tájékoztatott a klub honlapja.

A székelyudvarhelyi viadal első napján Harmati Tamásék a román bajnokságban a legutóbbi idényben második helyen záró FC Autobergamo Dévával csapnak össze. A másik meccsen a házigazda Székelyudvarhely a Berettyóújfaluval találkozik. Pénteken az MVFC-Déva ütközettel indul a program, ezt követően a debreceni együttesüre a Futsal Klub Székelyudvarhely vár. A hazaiak sem nyújtottak rossz teljesítményt az előző szezonban a román élvonalban, ezt bizonyítja, hogy bronzérmet szereztek.

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapatából eddig távozott Szentes-Bíró Tamás csapatkapitány, – akinek a szerepkörét Vass Ottó vette át –, továbbá elhagyta a klubot Siska Gergő, Faragó Lajos és Rodrigo is. Érkezett azonban a kolumbiai Deiby Arango, Szatmári Ákos és Nagy Bence. A csapat augusztus 15-én kezdi meg a szereplését az NB I.-ben, az első fordulóban az Újpest otthonában fog vendégeskedni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában