Labdarúgás

2022.07.30. 12:44

„Nem a Joao FC fog pályára lépni, hanem a DVSC”

Joao Janeiro tiszteli a kisvárdaiakat, de már csak a Lokira összpontosít.

Joao Janeiro

Forrás: Napló-archív

Kisvárdán kezdi meg az OTP Bank Liga idei küzdelmeit a DVSC labdarúgó-együttese. A nyári tulajdonosváltáson átesett csapatnál a francia Ike Thierry Zaengel lett az igazgatótanács elnöke, cégvezetőnek Makray Balázst nevezték ki, az örmény Hayk Hovakimyan lett a klubigazgató, míg a portugál Joao Janeiro váltotta Joan Carrillót a vezetőedzői pozícióban. A klub számos új labdarúgót is szerződtetett és engedett el. Az érkezők java része – egész pontosan nyolc – idegenlégiós, de a klub magyar játékosokkal is tárgyalt, így került Debrecenbe az egyszeres válogatott kapus Megyeri Balázs, valamint az Ausztriából visszatérő debreceni nevelésű középpályás, Major Sámuel.

Joao Janeiro hazánkban legutóbb éppen a kisvárdaiakat irányította – méghozzá igen sikeresen –, így számára külön pikáns lesz majd a vasárnapi összecsapás. A luzitán szakember a Haonnak elmondta, különleges lesz számára a mérkőzés, de csak a DVSC-re összpontosít.

– Nagyon jó élmény volt az ankét, mindig is szerettem olyan csapatoknál dolgozni, ahol a szurkolók ennyire fontos szerepet töltenek be a klub életében – szögezte le. – Nagyon szenvedélyesen szeretik ezt a csapatot, velük együtt mindenki arra törekszik, hogy visszahozzuk a régi szép, sikerekkel teli napokat a Lokihoz. Kisvárdán nagyon tiszteltem a játékosok hozzáállását, és emiatt sajnálom, hogy anno távoztam. Ám szerencsére ugyanezt visszakaptam Debrecenben.

Nyilván különleges lesz számomra visszatérni oda, de nem a Joao FC fog pályára lépni ott, hanem a DVSC. Most a Lokira fókuszálok, és számomra csakis ez számít.

Nem számítok arra, hogy a szabolcsiak a csütörtöki nemzetközi kupameccsük miatt fáradtak lesznek. Gyakorlatilag két csapatra való kerete van a Kisvárdának, így szerintem a kimerültség nem lesz tényező. Viszont nekik volt már két tétmeccsük, így előnyben vannak velünk szemben. Egész héten azért edzettünk, hogy három ponttal térhessünk haza. Tiszteljük az ellenfelünket, de egyértelműen győzni akarunk – jelentette ki Joao Janeiro.

A Kisvárda–DVSC mérkőzést vasárnap 15.45-től (tv: M4 Sport+) rendezik Kisvárdán.

MSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában