Gyász

2021.08.13. 10:01

Elhunyt Jeddi Mária, a DVSC legendás kézilabdázója

Mély fájdalommal tudatjuk hogy Debrecen egyik legendás sportolója rövid súlyos betegség után ma eltávozott közülünk – olvasható Németi Gyula, a DVSC korábbi technikai vezetőjének bejegyzésében. Csodálatos anya, nagyszerű társ, a szurkolók egyik kedvenc játékosa. Köszöni azt a sok szeretetet amit a várostól, a szurkolóktól, a barátoktól és a családtól kapott.

Jeddi Mária 1988-ban került Debrecenbe. Az életében Manyi becenévre hallgató néhai kiválóság tizenkét idény alatt 356 alkalommal lépett pályára a Loki szerelésben, 1492 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A csapat tagjaként kétszer az EHF-kupát és ötször a Magyar Kupát is elhódította.

Augusztus 19-én lépett volna az 57. életévébe.

Emlékét örökké megőrizzük!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1220032768461125&id=100013632397826&__cft__[0]=AZXNL273fjULOAu2iXznbLLE6XZ44z8ZLeDtVEi0qofFJy4fa5GsahGzd9NxR0ZfWLvSJ1t1HddAeVb89U5W_RFqHQ5TBhAPKsFlER5INzkQOpiwcDe6ZhM6OB8o7jnGK8s&__tn__=%2CO%2CP-R

Manyi klublegenda volt, az egyik jelképe annak, amit a DVSC jelent – írja róla a csapat hivatalos oldala.

Bereczky Attila, a DVSC-Schaeffler munkatársa felidézte, hogy is lettek barátok az egykori kiválósággal:

„Nem volt túl hosszú folyamat. Azzal a jellegzetesen »Manyis« mosolyoddal jöttél felém az Aranybika Bartók Termében, öt nappal az elveszített KEK döntő után. 1992 áprilisát írtuk, te pedig odaléptél hozzám és megöleltél. »Nagyon szépet írtál rólunk, köszönjük« – mondtad, én pedig zavartan álltam egyik lábamról a másikra, meglepett az ünnepelt sztár közvetlensége, őszinte szeretete.

Az azóta eltelt majd három évtizedben összefonódott a sorsunk. Volt, hogy naponta találkoztunk, máskor hónapokig nem láttuk egymást, de mindig tudtunk a másikról, mindig örültünk egymásnak.

Emlékszem az utolsó találkozásra is, a belvárosi bank előtt futottunk össze. Ugyanúgy mosolyogtál, ugyanúgy öleltél meg, mint akkor, 1992-ben.

Aztán már csak a rossz híreket hallottam. A lányok, az egykori csapattársak még tudtak veled találkozni, Gyula ott volt melletted, mint életed minden fontos pillanatában. Neked szurkoltunk, mint annyiszor a nagy meccseken, amelyeket a te góljaiddal nyertünk meg!

Ezúttal nem volt esély, legyűrt a gyilkos kór!

Úgy fogok emlékezni Rád, ahogy 1992-ben megöleltél, ahogy a góljaid után a levegőbe csaptam., ahogy felemelted az EHF Kupát.

Egy biztos, elfeledni sosem foglak!”

Jeddi Máriát a DVSC Kézilabda Kft. és a DVSC Egyesület saját halottjának tekinti.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/csapo-erikat-szamtalan-felejthetetlen-emlek-fuzi-jeddi-manyihoz-5549402/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában