Hajrá!

2021.06.15. 17:39

Újra együtt vonultak a magyar szurkolók

2100615 Szurkolók Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: Török Attila

Fotó: Török Attila

Tiszta Marseille! – kiálthattak fel a kedden 15 órakor a Hősök teréről a Puskás Arénába meginduló szurkolói tömeget látva a magyar focin nevelkedők, hiszen a nemzeti tizenegy szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade (CB) ismét közös vonulást hirdetett, akárcsak a 2016. júniusi Izland elleni meccsre.

Csak zárójelbe tesszük hozzá, Marseille évtizedekig mint a magyar futball Mohácsa élt a köztudatban, ugyanis 1969. december 3-án a magyar csapat 4–1-es vereséget szenvedett ott a csehszlovák csapattól, és – a futballtörténelem során először – elbukott egy világbajnoki selejtezőt, így nem jutott ki a mexikói vb-re. De el a rossz emlékektől, hiszen Marseille most már mint egy fantasztikus, 10-12 ezer magyar szurkolót megmozgató attrakció marad meg az emlékezetben.

Fotó: Török Attila

Szóltak a rigmusok

A mostani vonulást is a szurkolói élet kemény legényeivel kiegészült CB vezette fel egy hatalmas Magyarország feliratú drapériát tartva maga előtt, utánuk hömpölygött a főként pirosba és feketébe öltözött minimum 5 ezres tömeg különböző, a meccshez és a futballhoz köthető rigmusokat skandálva. A magyar drukkerek Christian Eriksenről sem feledkeztek el, a dán középpályás nevét skandálva kívántak neki minél gyorsabb felépülést. A tömeg nagyjából egy óra alatt érkezett meg a Puskás Arénához, és szerencsére mindenféle rendbontás nélkül bejutott a magyar futball legújabb szentélyébe.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában