az én sztorim

2021.06.17. 10:41

Megéltem, átéltem, köszönöm

Örüljünk már egy picit, hogy magyarok lehetünk, legyünk rá büszkék, higgyük el, van mire!

Fotó: Palánki István-archív

Mint kisgyerekként, mikor osztálykirándulásra indultunk – ugyanez az érzés keringett bennem kedd reggelre. Alig aludtam, forgolódtam, minden perc egy örökkévalóságnak tűnt. Induljunk már! – gondoltam.

Fotó: Palánki István-archív

Reggel kérdeztem barátnőmet, hogy ő mit érez, azt mondta, hogy ezt szavakkal le sem tudja írni, életében először lehet ott egy Eb-meccsen (nem mintha én nem), ráadásul Magyarország játszik. Ezúttal nem dolgozni mentem sportújságíróként, hanem szórakozni, sőt mi több, szurkolni a magyaroknak. Pesten hallottunk ilyen-olyan hangokat: egy villamosvezető kérdezte, hogy hiányzott-e ez nekünk, hamar rájött szerintem velem együtt a sok száz körülötte álló ember, hogy nagyon hiányzott már ez bizony. Majd egy kisfiú zokogott a bejáratnál, ránézett az édesapjára: „Ez életem legszebb napja!” – mondta. Nekem is az volt, a könny összefutott a szememben, olyan helyeken voltam libabőrös, ahol nem is gondoltam, hogy lehetek, de barátnőm is. A szívem a Himnusznál, majd Schön góljánál olyan hevesen vert, mint még soha, éreztem, hogy magyar vagyok, éreztem, hogy a része vagyok ennek az egész csodának. Mert igenis az, egy csoda, Budapesten Eb-meccs, pályán a kedvenceink, csak köszönetet lehet mondani érte a közreműködőknek. Nem volt gond a karszalag felvételénél, sem a bejutásnál, a sör sem volt drága, és a pizza sem. A vereség pedig abból a szempontból éppoly annyira nem érdekelt, mint a károgók, akik az egész ellen voltak, vannak. Én még az unokáimnak is ezt fogom mesélni, pedig voltam már egy pár nívós meccsen, de ez..

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában