futsal

2021.05.03. 20:32

Nagy meccsen nyert a Berettyó a megyei rangadón

Megyei rangadót vívott egymással a DEAC és az MVFC férfi futsal együttese a felsőházi rájátszás 8. fordulójába hétfő este.

Fotó: Molnár Péter

A DESOK-ban megtartott összecsapásra örömteli módon visszatérhettek a nézők, amely még inkább fokozta a játékosok harci kedvét. A berettyóújfaluiak léptek fel kezdeményezőleg, gyors egymásutánban három helyzetet is kialakítottak, köztük egy komoly ziccerrel, de Krajcsi Bence eszén nem tudtak túl járni. És milyen a futsal, a vendégrohamok közepette Berecz Rafael szerzett váratlanul vezetést a debrecenieknek egy oldalberúgást követően, melyet gyorsan kiegyenlített a Mezei-Vill. Nem kellett sok, és már ismét ünnepelt a hazai publikum, Tóth Attila volt eredményes egy szépen megkomponált támadás végén (2–1).

Ahogy telt az idő úgy lett egyre feszültebb a meccs, a csapatok a futsal mellett egymással és a bírókkal is foglalkoztak. Sid kihagyott egy kisbüntetőt, ám a félidő vége így is a vendégeké volt, mert az utolsó percben két gyors találattal megfordították az állást. Előbb Alvarito, majd Kártik volt eredményes, így 2–3-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után kockáztatott a hazai gárda, Krajcsi kapus is többször fellépett a mezőnyjátékosok mellé támadásban, de helyzetei inkább a Berettyónak voltak. Ez a félidő csendesebb telt, sokáig az egyetlen jelentősebb eseményt Sid sérülése jelentette, a brazil csak segítséggel tudott lesántikálni a pályáról. Nem sokkal később a hazai stábnak is akadt dolga Szabó Lajos maradt a földön.

Nyomott a DEAC, és meg is lett az eredménye: Berecz gyönyörűen pörgetett át a Mezei fölött, kiegyenlítve az állást, 3–3. Egy perc volt hátra, rögtön 5 a 4-re állt át támadásban a Berettyó, a visszatért Sid pedig bizonyította, hogy már nem fáj a lába, nagy gólt lőtt a hazai kapuba, megnyerve az MVFC-nek a meccset (5–4).

MSZ

Futsal NB I. felsőház 8. forduló

DEAC–MVFC BERETTYÓÚJFALU 3-4 (2-3)

DESOK, 70 néző. Vezette:Borbás (Belicza, Minda)

DEAC: Krajcsi – Kántor, Szabó L., Berecz, Szabó J.. Csere: Dobi – Tóth B., Sánta, Faragó, Sebestyén, Tóth A., Siska, Figeczki. Vezetőedző: Elek Gergő.

MVFC: Mezei – Horváth, Rézműves, Rábl, Szabó P. Csere: Sándor – Nagy I., Kártik, Sid, Nagy D., Takács, Alvarito Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Gólszerzők: Berecz (2., 39.), Tóth Attila (5.), illetve Sánta (4., öngól), Alvarito (19,), Kártik (19.), Sid (40.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában