Jótékonyság

2020.08.24. 10:46

Kilométereket tettek meg a gyermekekért Hajdúnánáson

Harmadik alkalommal rendezte meg a Pillefutást a Mi Érted Élünk Egyesület.

A futást eddig májusban tartották, és az egyesület gyermekeinek gondozására, ellátására fordították a befolyt összeget. Az idei futást kicsit „átrendezte” a vírushelyzet, így később rendezték meg, és a helyszín sem a Hajdúnánás központja volt. Vasárnap reggel rajtolt a majd’ egész várost megmozgató rendezvény a Nagy Norbert Sportközpontban, a tömeg elkerülése miatt több távban is. Az első kör egy 400 méteres séta volt, majd ugyanezen a távon a kisebb gyermekek futhattak. Ezek után a bátrabbak már 5, 10 és 21 kilométeres távon tehették próbára magukat. A nagy meleg ellenére többen is rajthoz álltak, sőt a tűzoltók teljes menetfelszerelésben teljesítették az erőt próbáló kilométereket.

Fotó: Fekete Andrea

A futások szüneteiben szórakoztató programok: zumba- és karatebemutatók, valamint kézműves foglalkozások várták a résztvevőket.

Fotók: Fekete Andrea

A résztvevők jótékonykodásából összegyűlt összeget a szervezők egy olyan kisbusz vásárlására fordítják, amely megkönnyíti a kerekesszékes gyermekek szállítását. A rendezvény szervezője Majorosné Ács Anikó, a fővédnöke Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere volt.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában