alternatív megoldás

2020.08.11. 16:41

A vébét ugyan törölték, de a 3x3-as kosárlabdáról nem kell lemondanunk

Nemzetközi utánpótlástorna lesz augusztus végén a cívisvárosban, a FIBA World Tour Masterst is megrendezik.

Debrecen 20190901 Kosrlabda 2019 frfi 3X3 Eurpa bajnoksg EB Magyarorszg Litvnia Nemzeti Sport Fot Koncz Gyrgy Ftr templom

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Mint ismert, a járványhelyzet miatt a hivatalos U18-as 3×3 világbajnokságot törölte a FIBA, mégsem marad kosárlabda nélkül Debrecen főtere.

Augusztus végén 3×3 Youth Games néven nemzetközi versenyt rendeznek a megyeszékhelyen, valamint a 3×3 FIBA World Tour debreceni versenyét is megtartják

- derül ki a debka.hu cikkéből.

A FIBA kedd reggel jelentette be, hogy az érdekelt együttesek koronavírus-helyzet okozta utaztatási nehézségeire való tekintettel törli az augusztus 26. és 30. közötti vébét. Az akadémia honlapja ennek kapcsán megkereste Becsky Istvánt, a szervezőbizottság elnökét, aki elmondta: idén is lesznek 3×3 versenyek a Kossuth téren.

- Sajnos jelenleg több olyan ország is van, ahonnan a kiutazás nagy nehézségek árán oldható csak meg, ezért egyeztetve a FIBA-val és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével úgy döntöttünk, hogy az U18-as világbajnokságot nem rendezzük meg az idén. Mivel Magyarországon a hatályos jogszabályok értelmében tartható egy ilyen jellegű sportesemény, úgy döntöttünk, hogy „3×3 Youth Games Debrecen 2020” néven nemzetközi tornát szervezünk az utánpótlás korosztály számára, az eredeti időpontban, augusztus 26. és 30. között.

„A változások a FIBA World Tour Masterst nem érintik, a felnőttek 29-én és 30-án lépnek majd pályára Debrecenben, a Nagytemplom előtti Kossuth téren.”

Becsky István a cívisvárosi szurkolók szerepére is kitért.

– A debreceni kosárszerető közönség kiszolgálása is kulcsszerepet játszott döntésünkben. Hála Debrecen városának, a FIBA-nak, és az MKOSZ-nek, 2014 óta minden évben bizalmat kapunk valamilyen 3×3-rendezvény megszervezésére, és ez jelen állás szerint idén sem lesz máshogy. Természetesen minden egészségügyi intézkedést maximálisan be fogunk tartani, illetve igyekszünk rugalmasak lenni, hiszen tudjuk, hogy az előírások bármikor változhatnak – zárta mondandóját a szervezőbizottság elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában