magyar ikon

2020.08.12. 19:24

A Loki esportosa is segített, hogy Puskást betegyék a FIFA-ba

Hosszú évek várakozása után végre bekerült Puskás Ferenc is a legnépszerűbb focis játékba.

Fotó: EA Sports

Az EA Sports nemrég jelentette be, hogy az októberben megjelenő FIFA21 Ultimate Team játékmódja új legendás játékosokkal bővül, és köztük lesz mindenki Öcsi bácsija is. Ez több mindenki közbenjárásával jöhetett létre, köztük van Molnár Gábor is, a DVSC Esport játékosa. A Hajdú-bihari Napló őt kereste meg az örömhírrel kapcsolatban.

– Már több éve járok nemzetközi FIFA-versenyekre, ezen alkalmakkor elég aktív a kommunikáció a résztvevők és a játék fejlesztői között. A 2018-as manchesteri tornán tűnt fel a szervezőknek, hogy a közép-európai régióban csökkent az aktivitás a versenyzők részéről. Akkor a környékünkről már ott volt a román Hagi, a bolgár Sztoicskov és a cseh Nedved is a FIFA-ban, és ennek kapcsán vetettem fel a fejlesztőknek, hogy ha már az egész világ ismeri Puskás Ferencet, akkor bekerülhetne ő is a játékba.

„Miután ez felkeltette az EA Sports figyelmét, én az MLSZ-hez és Szöllősi Györgyhöz irányítottam őket, hiszen nekik sokkal nagyobb rálátásuk van az örökségre. Az ő közbenjárásuknak köszönhetően valósulhatott meg az, hogy az októberben megjelenő játékban már egy új célért is küzdhetnek majd a játékosok, hogy megszerezzék Puskás Öcsi bácsit a csapatukba.”

Molnár Gábor elmondta, nagyon reménykedett abban, hogy megvalósulhat, amit anno eltervezett. – Olyan egykori játékosok is bekerültek már korábban, akik valljuk be, jóval kevesebbet tettek le az asztalra, mint ő. Nemcsak itthon és Spanyolországban, hanem az egész világon ismerik a Puskás nevet, úgyhogy szerintem méltó helye lesz a többi legendás futballista között.

BA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában