dvsc

2019.11.11. 16:30

Két hosszú túra vár a héten a kézis lányokra

Tóvizi Petra amondó, nem szabad, hogy elaltassa a Debrecent a nagy különbségű győzelem.

20191109 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DVSC Schaeffler–ZORK Jagodina női kézilabda EHF Kupa selejtezője, harmadik fordulója. képen: DVSC csapat

Fotó: Matey István

A szerb ZORK Jagodina 37–26-os legyőzésével nagy lépést tett a januári EHF-kupa-csoportkör felé a DVSC Schaeffler együttese szombat délután. Az első játékrészben még kicsit akadozott a gépezet, de szünet után egy fantasztikus 10 perccel meglépett ellenfelétől a Loki, ezzel remek helyzetbe hozva magát a szombat esti visszavágó előtt.

 

Szünetben átbeszélték

„Fantasztikus hangulatú meccs volt a szombati, köszönet érte a szurkolóknak”

– elevenítette fel a találkozót Tóvizi Petra, a gárda válogatott beállósa.

– Az első félidő kissé nehézkes volt, mert nem tudtunk úgy készülni a szerbekre, mint egy honi ellenfélre. A szünetben átbeszéltük, mit kell tenni, jobban is működtek a dolgaink, így alakult ki a végére ez a nagy különbségű győzelem. Jó helyzetben vagyunk, de nem szabad, hogy elaltasson minket a kedvező eredmény, a visszavágón is teljes koncentrációra és erőbedobásra lesz szükségünk. A mi gyors játékunkba könnyebben belecsúsznak hibák, ezeket kell minél inkább leredukálnunk, és akkor elérhetjük a célul kitűzött csoportkört – vélekedett a fiatal játékos.

Maximum kell

A héten két találkozó vár a Debrecenre, előbb kedden este hattól a bajnoki címvédő Győr otthonában kell helytállniuk a piros-fehéreknek, majd szombaton 19 órától következik az Jagodina elleni visszavágó, amely így együtt nem ígérkezik könnyűnek Tóviziék számára.

– Nem biztos, hogy jól jön nekünk a győri mérkőzés, hiszen két hosszú túra vár ránk a héten. Nem mondok újat azzal, hogy az ETO a világ egyik legjobb csapata, aki ellen csak a maximumot nyújtva lehet esély a jó eredményre. Világklasszisok sora játszik náluk, minden posztra kettő vagy három játékosuk van, de már csak a presztízs okán sem feltartott kezekkel megyünk a Kisalföldre – ígérte a debreceni közönség egyik kedvence.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában