megdicsérték Balogh Norbertet

2019.11.04. 20:08

„Amit az edzőpályán láttunk tőle, szép jövőt sejtet”

A Hull City pályaedzője nem fukarkodott a biztató szavakkal: csupa jót mondott az exlokistáról.

Nemcsak a kései, szeptemberi érkezés, hanem a nyelvtudás is nehezíti a helyi szurkolók előtt teljesen ismeretlen magyar labdarúgó beilleszkedését egy számára új közegbe – írja a Hull Daily Mail nyomán a Nemzeti Sport Online –, azonban ő mind a pályán, mind azon kívül elkövet mindent, hogy gyorsan megtalálja a helyét. Mint a sportnapilap emlékeztet: Balogh Norbertnek eddig mindössze 17 percnyi játéklehetőség adatott meg az angol második ligás Hull Cityben, a bemutatkozó mérkőzésén pedig megsérült.

„Egy hozzá hasonló, messziről érkező fiatalember számára gyakran jelent akadályt az idegen nyelv” – idézi a lap Cliff Byrne-t, a Hull City pályaedzőjét. – Ráadásul egy olyan közösségbe csöppent bele, amelyik július óta együtt van, kialakultak az erőviszonyok. De én nagyon bízom benne. Nem a legjobb az angolja, ám önerőből eljutott vele odáig, hogy képes volt egymaga kiválasztani az új otthonát, és elintézni mindent, ami az élete elindításához kell egy idegen országban. És tette mindezt egyetlen zokszó, panaszkodás nélkül. Balszerencséjére az első meccsén megsérült, de hamarosan meggyógyul, kifogástalan lesz az erőállapota, és újra bevethetjük – olvasható Byrne nyilatkozata a Nemzeti Sport weboldalán.

Szerinte Balogh nemcsak a pályán kívül tűnik szimpatikus, szeretetreméltó embernek, hanem az edzéseken is.

„Igen jó futballista, és a szorgalmára sem lehet panasz. Jó modorú, intelligens fiatalember, aki pontosan érti a játék lényegét. Amit az edzőpályán láttunk tőle, szép jövőt sejtet.”

A Hull City 15 forduló után jelenleg a Championship-tabella 11. helyén áll.

Ezek is érdekelhetik