Jövő kedden

2024.06.14. 15:36

Fiatal táncosoknak tart felvételit a Magyar Táncművészeti Egyetem Debrecenben

Debrecenben is elindul a Vidéki Tehetségcentrum program. A táncosokat jövő kedden várják felvételire.

Haon.hu

A Magyar Táncművészeti Egyetem Debrecenben is elindítja a Vidéki Tehetségcentrum programját. A képzés a Modern Tánc-Játék Stúdió keretein belül szeptemberben indul majd el az erről szóló sajtóközlemény szerint. A felvételi június 18-án, kedden, 17 órától lesz a stúdió próbatermében (Debrecen, 4031 Szoboszlói út 47.-Kadosa utca felőli bejárat).

debrecen balett tánc
Fiatal táncosokat várnak felvételire Debrecenben
Forrás: illusztráció / MW-archív

Ifjú táncosokat keresnek

A kihelyezett képzés oktatási programja és óraszáma megegyezik az egyetemen működő Előkészítő Balett Stúdió tanmenetével. A képzésben való részvételt az általános iskola alsó és felső tagozatos tanulóinak biztosítják. Mint írják, a felvételivel már előzetesen kiszűrhetők olyan adottságbeli vagy egészségügyi problémák, melyek megakadályozzák a magasabb fokú klasszikusbalett-tanulmányokat.

A felvételit Szitt Melinda, a Magyar Táncművészeti Egyetem mesteroktatója, a képzés szakmai vezetője tartja. A felvételi után személyes visszajelzést ad a szülőknek a felvételi eredményéről, illetve javaslatot tesz az esetleges fejlesztésekre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában