Irodalmi siker

2024.06.23. 09:05

Kelemen Erzsébet – a debreceni szerző, aki a végtelent rajzolja

Kelemen Erzsébet költői, írói, tudományos munkásságáról szóló írásokból jelent meg válogatáskötet. Nemrégiben az Ünnepi Könyvhét budapesti programsorozatában dedikálta „A végtelent rajzolom” című könyvet, hamarosan pedig születésnapi esten találkozhatnak Kelemen Erzsébettel az irodalomkedvelők.

Haon.hu

Kelemen Erzsébet József Attila- és Artisjus-díjas költő, író, irodalomtörténész, kutatótanár

Forrás: MW-archív

„A végtelent rajzolom” címmel látott napvilágot a Püski Kiadónál az a könyv, melyben Kelemen Erzsébetről és műveiről szóló tanulmányokat, kritikákat, ismertetéseket, befogadói olvasatokat, interjúkat gyűjtöttek egybe. Az írásokat Bertha Zoltán irodalomtörténész válogatta és szerkesztette.

Kelemen Erzsébet új kötet A végtelent rajzolom
A végtelent rajzolom című, Kelemen Erzsébet munkásságáról szóló műveket egybegyűjtő kötet borítója
Forrás: Kelemen Erzsébet/Facebook

Az összeállításban szerepel az az interjú is, mely – Az alázat a század legkorszerűbb erénye címmel – 2019 áprilisában jelent meg a Hajdú-bihari Naplóban, abból az alkalomból, hogy Kelemen Erzsébetet József Attila-díjjal tüntették ki.

Kelemen Erzsébet születésnapi irodalmi estje

A kötetet a napokban a Duna-korzón dedikálta Kelemen Erzsébet az Ünnepi Könyvhéten. A József Attila- és Artisjus-díjas költő, író, irodalomtörténész, kutatótanár a következő napokban is a fővárosban vesz részt egy fontos találkozón: születésnapi irodalmi estjén találkozhatnak vele az irodalomkedvelők június 26-án (szerdán) 18 órakor a Budapest Art Bridge Galériában (1053 Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 10.), a Magyar Írószövetség és a kiállítóhely rendezésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában