Programajánló

2024.02.22. 13:43

Különleges programokkal készül a debreceni Nagytemplom március 15-re

Az idén 175 éves Függetlenségi Nyilatkozat évfordulója alkalmából ünnepi múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják a diákokat a Debreceni Református Nagytemplomban.

Haon.hu

Különleges programokkal készül a 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára a debreceni Református Nagytemplom.

Az intézmény ünnepi, tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervez alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákoknak.

A kisiskolásoknak szóló programokkal a gyerekek képzeletbeli utazást tehetnek a korabeli Debrecenben, a dramatikus játék során nemzetőrnek, de még akár Kossuth Lajosnak is beöltözhetnek. A felső tagozatos és középiskolás diákok ezzel egy időben megismerhetik, hogyan vált az ország fővárosává 1849-ben néhány hónapra Debrecen, és hogy mivel töltötte debreceni napjait a kormányzó.

A tematikus ünnepi múzeumpedagógiai foglalkozásokon március 11. és  április 14. között vehetnek részt a diákok. 

A múzeumpedagógiai foglalkozásokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, mely február 22-én indul, ezzel kapcsolatos bővebb információ a szervező honlapján érhető el.

Tekintettel arra, hogy a Debreceni Református Nagytemplom a nemzeti emlékhelyek sorát is erősíti, ezért a vonattal történő ingyenes utazás lehetősége is adott a vidéki diákság számára.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában