Zenei élet

2023.03.29. 15:47

„Pályakezdő” debreceni zenészeket támogatnak

Az önkormányzat Zenei Támogatási Programjában idén zenei felvételre és videoklip-készítésre lehet jelentkezni.

Puskás István alpolgármester ismertette a pályázat részleteit

Forrás: Kiss Annamarie

Debrecen önkormányzata pályázatot hirdet pályakezdő amatőr könnyűzenészek részére; a Zenei Támogatási Program részleteiről szerdán volt szó a Nagyerdei Víztoronyban. 

Puskás István alpolgármester elmondta, hogy ebben az évben az előzőektől eltérően két kategóriában, zenei felvétel készítésére és videoklip-készítésre jelentkezhetnek a kezdőnek minősülő debreceni zenészek a debrecen.hu oldalon. 

A Rocksuli évzáró koncertjén várható az ösztöndíjak átadása, a szervezők szükség esetén segítenek az pályázat helyes formátumú megírásában is. A programra Debrecen önkormányzata 2 millió forintos keretösszeget biztosít.

– Szeretnénk, ha a jövőben nemcsak az önkormányzat, hanem a társadalmi szerepvállalás jegyében az itt tevékenykedő gazdasági szereplők is támogatnák a debreceni amatőr zenészeket – jegyezte meg.

Nemzetközi hálózatokhoz is csatlakozott a közelmúltban a debreceni zenei szcéna. 

Debrecen zene Süli András haon
Süli András
Forrás: Kiss Annamarie

A nemrég lezárult Volucities-programról Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója elmondta, hogy olasz és lettországi zenei klubokkal, valamint az egyetemmel karöltve 70 ezer eurós támogatással indult el 2021-ben. A program arra kereste a választ, miként vonhatók be a fiatalok önkéntesként a zenei klubok működésébe.

 A tizennégy résztvevő így a jegyszedéstől a műhelytitkokig gyarapodhatott új ismeretekkel, közülük hatan külföldi tanulmányútra mentek, míg az olasz és a lett partnerek az előző héten jártak Debrecenben.

Tarolt a Made In Debrecen

A szervezők egyetértenek abban, hogy Debrecenben egyre több élőzenés játszóhelyre van szükség, ennek kapcsán összegezte Balogh Miklós Péter, a Debreceni Rocksuli vezetője a napokban megrendezett Made In Debrecen Fesztivált. 

Debrecen Balogh Miklós Péter zene haon
Balogh Miklós Péter beszél
Forrás: Kiss Annamarie

Mint mondta, minden szempontból nagyobb volumenű volt az idei rendezvény a tavalyinál, 161 koncert valósult meg, és már a délelőtti programokra is sokan voltak kíváncsiak, az érdeklődés pedig kitartott egészen éjfélig. 

A szervezők már a 3. Made In Debrecen időpontját is kitűzték, és abban reménykednek, hogy országos szinten is népszerűvé válik az elsőként Pécsett életre hívott kezdeményezés.

SZD

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában