Nyitás októberben

2022.09.12. 21:41

Új kiállítás boncolgatja az internet és a művészet viszonyát a Modemben

Létezik-e internetesztétika? Mit jelent az anyag a virtuális valóságban? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Forrás: Facebook / Modem

New Mediations / Új közvetítések címmel nyílik kiállítás a debreceni Modemben október elsején.

A múzeum honlapján megjelent ajánlóban azt írják, a nemzetközi tárlat tizenkét kortárs művész és egy négytagú művészcsoport alkotásain keresztül nyújt betekintést az internetes esztétika sokszínű, személyes felfedezésébe, új képeket és formákat hozva létre, amelyek kilépnek az anyagok merevségéből, további teret adva a valós és a virtuális közvetítésének.

Az Y-generációs művészek változatos műfajokban, döntően analóg technikákkal dolgoznak, ugyanakkor referenciahálójukat az internet esztétikájában, a mindennapi létezésük hátterét jelentő virtuális valóságban keresik. Festményeiket, tárgyaikat és szobraikat aprólékosan megtervezik és megmunkálják mind digitális, mind kézi eszközökkel. Sokan közülük felfedik az alkotás folyamatát műveik felületén, finom, személyes nyomokat hagyva maguk után. Mások az alkotásaikban rejlő hibákkal játszanak, vagy szokatlan párhuzamokat hoznak létre a képek között.

A tárlatot október 1-től egészen 2023. január 22-ig lehet majd látogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában