Közbeszerzés

2022.09.20. 18:25

Nemzetközi filmfesztivál is lehet Debrecenben

Közbeszerzési eljárást indított a Csokonai Színház.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Rendezvényszervező kiválasztására indított közbeszerzési eljárást a Csokonai Színház. A szeptember 16-ai Közbeszerzési Értesítő szerint két ROHU (Romániával közös európai uniós) projekt szakmai programja keretében megvalósítani kívánt események, konferenciák, workshopok, színházi előadások, kiállítások megszervezését kell majd a nyertes ajánlattevőnek lebonyolítania. 

Az elsőnek hat alprojektje van. Az Amatőr színházak –színészmesterség keretében 16 workshop-alkalom; az Amatőr színházak – menedzsment alprojektben 6 workshop-alkalom;  továbbá mentorprogram (összesen 40 mentorálás – 5 társulat 8-8 alkalom); szakmai látogatás szervezése van tervben. Az Előadások cseréje alprojekt összesen 15 színházi előadás megszervezését jelenti, ebből 8 debreceni helyszínen, vendégelőadásként a célcsoport szerinti társulatokkal; valamint 7 „tájelőadásként” a Csokonai Színház társulata számára a régióban. Negyedikként a Színész és nyelvei alprojekt egy 7 alkalmas nemzetközi workshop-sorozat; a Két ország – két színházi kultúra alprojekt két (egy online és egy személyes jelenléti), 3 napos nemzetközi konferencia szervezését takarja, továbbá 4 nagyszínpadi (legalább kettő határontúli), 2 kamara (legalább 1 határontúli) és 2 stúdió (legalább 1 határontúli) előadás, valamint ezekhez kapcsolódó kísérő programok megszervezését, lebonyolítását takarja. Végül egy Interaktív kiállítás alprojekt keretében magyar-román-angol nyelvű interaktív, utaztatható kiállítás megtervezése és megvalósítása végzendő el. 

A második projekt 4 részből áll. A Színházi nevelési konferencia és tanulmánykötet alprojektben két élő, jelenléti, 3 napos konferenciát kell lebonyolítani workshopokkal és színházi-nevelési előadásokkal együtt, valamint legalább két könyvbemutatót szervezni a konferenciakötet és a fordítások megjelenéséhez kapcsolódóan. 

Az Egyetemi és ifjúsági összművészeti szemle alprojekt legalább 5 napos rendezvény és kísérőprogramok lebonyolítását jelenti. Előbbi egyetemi színjátszó találkozót takar színházi előadásokkal, 5 kapcsolódó idegennyelvű programot, továbbá szükséges egy nemzetközi filmfesztivált is megszervezni legalább 20 versenyfilmmel. Slam poetry est legalább 20 előadóval, továbbá legalább 4 koncert, 4 kiállítás, 2 szakmai beszélgetés megszervezése is feladat. A Mozdulat, mint nyelv alprojekt keretében két személyes jelenléttel zajló, egyenként 3 napos konferenciát és két pedagógus fórumot kell rendezni. 

Végül a Nemzetközi táncantropológiai konferencia alprojektben 3 nemzetközi konferencia terve szerepel.

A programok keretideje 2022 október 1-től 2023 augusztus 31-ig. Az ajánlatokat szeptember 26-ig várják. 

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában